Dünya Son dakika: Halep'te muhaliflerle rejim arasında ateşkes sağlandı

Son dakika: Halep'te muhaliflerle rejim arasında ateşkes sağlandı

13.12.2016 - 08:06 | Son Güncellenme:

Dünyanın beklediği haber geldi, Halep'te dar bir alana sıkışan muhaliflerle rejim arasında ateşkes sağlandı. Haberi önce Suriyeli muhalifler duyurdu, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) sözcüsü Usame Ebu Zeyd Şam rejimiyle anlaştıklarını ilan etti. Ardından Rusya'nın Birleşmiş Milletler temsilcisi Vitaly Çurkin de Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada anlaşmayı doğruladı. NTV televizyonu, ateşkes anlaşmasında Türkiye ve Rusya'nın arabuluculuk yaptığını bildiriyor. Varılan anlaşmaya göre, ilk etapta birkaç kilometrakereye sıkışıp kalan binlerce sivil kentin batı yakasına çıkarılacak. Ateşkeste ilk adım atıldı ve sivilleri bölgeden alacak otobüsler gönderildi. Anadolu Ajansı, muhaliflerin büyük bir bölümünün Halep'in doğusundan ayrılmayı kabul ettiğini ve ikinci adımda silahlı güçlerin bölgeden ayrılacağını aktarıyor.

Son dakika: Halepte muhaliflerle rejim arasında ateşkes sağlandı

22.52 : ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rusya ve Türkiye’nin arabuluculuğunda Halep’te varıldığı belirtilen ateşkesin memnuniyetle karşılandığı ifade edildi.

Haberin Devamı

22.42 : Suriye'nin Halep kentinin doğusundaki silahlı muhalif gruplar ile Rusya öncülüğündeki rejim güçleri arasında ateşkes sağlanmasının ardından sivillerin İdlib'e nakli için hazırlıklar yapılıyor. AA muhabirinin Türk güvenlik kaynakları ve sahadaki muhalif gruplardan aldığı bilgiye göre, kuşatmadaki sivillerin güvenli şekilde tahliyesini öngören mutabakat çerçevesinde, hasta ve yaralılara öncelik verilecek şekilde taşıma hazırlıkları devam ediyor. Halep'in doğusundan çıkarılacak siviller ilk etapta, muhaliflerin kontrolünde bulunan güneybatıdaki İdlib iline nakledilecek. Sivillerin burada kalıp kalmayacakları, Türkiye üzerinden Azez ve Halep'in kuzey kırsalına geçirilip geçirilmeyecekleri ise henüz değerlendiriliyor. Nihai planının, Türk ve Rus yetkililerin yarın yapacağı görüşmelerin ardından netlik kazanması bekleniyor. Ateşkes ve tahliye mutabakatının ilk etabında sivillerin, ikinci aşamasında silahlı muhaliflerin doğu Halep'ten güvenli şekilde tahliye edilmeleri öngörülüyor. Muhalif güçler, bölgeden yanlarına hafif silahlarını alarak ayrılabilecek. Kuşatma bölgesindeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, ateşkesin sağlandığı 19.00 sularından bu yana rejim güçlerinin saldırıları durdu.

Haberin Devamı

22.19 : Arap Birliği'nin, başta Halep olmak üzere Suriye'deki durumu görüşmek üzere daimi delegeler düzeyinde perşembe günü olağanüstü toplanma kararı aldığı bildirildi. Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hüsam Zeki, yaptığı açıklamada, Arap Birliği'nin Katar'ın talebi ve bazı üye ülkelerin söz konusu talebi desteklemeleri sonucu, başta Halep olmak üzere Suriye'deki durumu görüşmek için perşembe günü daimi delegeler düzeyinde olağanüstü toplanma kararı aldığını ifade etti.

21.21 : Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu, Doğu Halep'teki muhaliflerle sahadaki Rus askeri unsurları arasında yapılan temaslar neticesinde şehirde ateşkes sağlandığını teyit ettiklerini açıkladı - Müftüoğlu: - "Ülkemiz haftalardır insani koridorun hayata geçirilmesi yönünde çaba sarf etmekteydi. Bu çabalarımız son günlerde artarak sürdürülmüştü. Bugün ateşkesin sağlanması yönünde bir adım atılmış olması sevindirici olmakla birlikte kırılgan bir ortamın bulunduğunu her zaman göz önünde bulundurmakta ve temkinli davranmakta yarar bulunmaktadır. Mutabakatın işleyişi yakından talip edilecektir

Haberin Devamı

20.48 : BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun "Suriye yönetimi ile müttefikleri Rusya ve İran'a, uluslararası hukuk altındaki yükümlülüklerine saygı göstererek Halep'teki sivillerin kentten ayrılmalarına ve yardım kuruluşlarının Halep'e insani yardım ulaştırmasına izin vermeleri çağrısı yapıyorum. Savaş hukuku ve evrensel insan haklarına saygı gösterilmeli." açıklamasını yaptı.

20.32 : Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin, Suriye'nin Halep kentinde muhalif güçler ve rejim arasında ateşkes sağlandığını teyit ederek, muhaliflerin birkaç saat içinde Halep'ten ayrılacağını, sivillerin rejimin koruması altında olduğunu ve kentten ayrılmalarına gerek olmadığını söyledi.

20.18 : Halep’in doğusundaki sivilleri güvenli şekilde tahliye edecek otobüsler bölgeye ulaştı.

Haberin Devamı

20.16 : Halep’in doğusunda muhalifler ile Rusya öncülüğündeki rejim güçleri arasında varılan ateşkes ve tahliye mutabakatına Türkiye arabuluculuk etti.

19.40 : Suriyeli muhalifler: Halep’İn doğusundaki sivilleri ve muhalifleri tahliye etmek için rejim ile anlaşmaya vardık

19.38 : Suriye’nin Halep kentinin doğusundaki silahlı muhalif gruplar ile Rusya öncülüğündeki rejim güçleri arasında ateşkes sağlandı. Ateşkesle ilk etapta kuşatmadaki sivillerin güvenli şekilde tahliyesi öngörülüyor.

AA’nın Halep’in doğusundaki silahlı muhalif gruplardan aldığı bilgiye göre, Rusya ile öğleden sonra başlayan ve 19.00 sularında sonuçlanan görüşmelerde, kuşatma altındaki bölgede bulunanların güvenli şekilde tahliye edilmesi konusunda mutabakata varıldı. Mutabakata göre, ilk etapta bölgede sıkışan sivillerin Halep’in batısına çıkarılmasına öncelik verilecek. Bu amaçla bölgeye sivilleri taşıyacak otobüsler gönderildi. Taraflar arasındaki uzlaşma, ikinci etapta, kent merkezinin doğusundaki silahlı muhaliflerin de güvenli şekilde tahliyelerini öngörüyor. Muhalif grupların büyük bölümünün kentten ayrılmayı kabul ettiği öğrenildi. (AA)

17.55 : Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'yi suçladı: "Konuşmaktan yorulduk. Rusya, koridorların güvene alındıktan sonra yapılmasını istiyor. Ancak, Amerikalılar bu bağlamda bir şeyin yapılması için parmağını dahi oynatmadı. Amerika sadece, üzüldüğünü ifade ediyor fakat her şey çok basit. Kaybedilen zamanı sivillerin çıkarılması için kullanabilirdik."

Haberin Devamı

17.30 : Reuters haber ajansına konuşan Suriye ordu kaynakları, muhaliflerin çekilmeyi reddettiklerini belirterek kentin tümünde her an tamamen kontrol sağlayabileceklerini söyledi. Kaynaklar, yarın veya Perşembe gününü işaret etti.

17.25 : Suriye ordusu, Halep'teki operasyonlarının muhaliflerin elindeki Sukkari, Sey el Davla, Amiriye ve Tel el Zarazır semtlerinin alınmasıyla sona ereceğini ilan etti.

17.10 : Türkiye'nin çeşitli kentlerinden toplanan insani yardımlar, Halep'e gönderilmek üzere yola çıktı. Yardım toplanan yerler arasında Bursa, Nevşehir, Kütahya, Bitlis, Şanlıurfa, İstanbul, Tokat ve Antalya var.

17.00 : Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin, uluslararası toplumu Halep'te katliama uğrayan kadın, erkek ve çocukların çığlıklarına kulak vermeye çağırdı. BM yetkilisi, "Halep'teki terör ve katliam durdurulmalıdır. Kentin doğusunda bulunan mahallelerdeki caddelerde onlarca ceset yerlerde yatıyor. Mahalle sakinleri bu cesetleri yoğun bombardıman ve vurulma korkusundan dolayı geri alamıyor" dedi.

16.10 : Washington Post gazetesinin Beyrut büro şefi Liz Sly, öğle saatlerinde başlayan yoğun yağış ve gökyüzünü kaplayan bulutlar nedeniyle savaş uçaklarının havalanamadığını aktarıyor. Sly'ın verdiği bilgiye göre, hava durumu çatışmaları şimdilik durdurdu.

15.45 : Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Halep'te kimsesiz 100'den fazla çocuğun yoğun bombardıman altındaki bir binada mahsur kaldığını duyurdu. Açıklamada, çocukların yanlarında ailelerinin bulunmadığı belirtildi.

15.40 : Rejim ve Rusya'nın bombardımanı altındaki Halep'te çekilen bir vahşet videosu, sosyal medyada büyük ses getirdi. Bombardıman sonrası bedeni yanan bir kadının çığlıklar attığı videoda, sokaklara saçılmış cesetler, enkaza dönmüş binalar ve insanların haykırışları yer alıyor.

14.50 : Dışişleri Bakanlığı, Halep'te uluslararası hukukun ağır şekilde ihlal edildiğini belirterek sivillerin tahliyesi için bir an önce harekete geçilmesini istedi. Yazılı açıklama şöyle:

"Temmuz ayından bu yana kuşatma ve yoğun bombardıman altında tutulan Doğu Halep'te, rejim ve destekçileri tarafından aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda sivilin katledilmesini büyük bir dehşet ve infialle karşılıyoruz. Rejim, Doğu Halep halkını aylardır insani yardım erişimine izin vermeyerek ve hastane, okul, su-elektrik şebekeleri gibi sivil altyapıyı yok ederek insanlık dışı koşullara mahkum etmiştir. Bu yetmezmiş gibi şimdi de her türlü silahla halkı hedefalmakta, sivillere yönelik adeta toplu infazlar icra etmektedir. Bu süreçte, kentten ayrılmak isteyen sivillere de herhangi bir şans tanınmamaktadır.

Halep'te muhaliflerin bulunduğu son iki mahallede sıkışmış durumdaki on binlerce sivilin de önümüzdeki günlerde benzer bir kaderi paylaşmasından ciddi endişe duyulmaktadır. Tüm bu eylemler uluslararası insani hukukun ağır ihlali niteliğinde olup, bu konuda rejim ve destekçilerinin sorumluluğu açıktır. Halep'e yönelik saldırıların derhal durdurulması, Doğu Halep'te kalan nüfusun buradan BM dahil gerekli gözetim mekanizmaları eşliğinde güvenli tahliyesinin biran önce gerçekleşmesi ve insani erişimin önünün açılması şarttır. Türkiye bu amaçla ilgili ülkeler ve uluslararası kuruluşlar nezdinde girişimlerini sürdürmektedir."

14.45 : Birleşmiş Milletler, 15 Kasım'da başlayan operasyondan bu yana Halep'in doğusundan 37 bin sivilin ayrıldığını, binlercesinin ise çatışma bölgesinden çıkamadığını açıkladı.

14.40 : Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 120 bin insanın kentin doğu bölgesinde esir olarak kaldığını belirterek "Halep'teki insani durum kabul edilemez" dedi.

BM: Yabancı milisler sorumlu

14.30 : Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde gece saatlerinde gerçekleşen protestonun ardından, bugün öğle saatlerinde yine gösteri vardı. Sosyal medyadan organize olan göstericiler, İstiklal Caddesi üstünde 'Halep halkı yalnız değildir' ve 'Halep'e yol açın' sloganları attı. Ellerinde Suriye bayrakları taşıyan grup, sık sık tekbir getirdi.

14.15 : BBC'ye konuşan BM'nin insani durumlardan sorumlu yetkilisi Jan Egeland, ellerine silahsız sivillerin katliama maruz kaldıklarına ilişkin ayrıntılı raporlar ulaştığını bildirdi ve katliamlardan 'yabancı milisleri' sorumlu tuttu. Halep'teki operasyona ordu birlikleriyle birlikte Hizbullah ve Şii milisler de katılıyor.

Küçük kızın son mesajı

13.30 : Dün akşam Twitter'dan mesaj paylaşan Bana Alabed, öğle saatlerinde dünyaya seslendi: "Adım Bana, yedi yaşındayım. Şu an Doğu Halep'ten dünyaya canlı konuşuyorum. Bu benim ölüm veya yaşam arasındaki son anım."

12.55 : Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi sözcüsü, birçok kaynaktan doğruladıkları bilgilere göre rejim güçlerinin dört farklı mahallede girdikleri evlerde 82 sivili öldürdüğünü duyurdu. Öldürülenler arasında 11 kadın ve 13'ü de çocuk var. BM, ev baskınlarında sivillerin görüldükleri yerde vurularak öldürüldüğünü gösteren güvenilir kanıtlar olduğunu belirtti. BM İnsan Hakları Ofisi Sözcü Rupert Colville, "Halep'te insanlık tamamen eridi" dedi.

12.45 : Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, rejim ve Rusya'nın Halep'te sistematik intikam ve terör uyguladığını belirterek Birleşmiş Milletler'i harekete geçmeye çağırdı.

Son dakika: Halepte muhaliflerle rejim arasında ateşkes sağlandı

Ankara doğrulamadı

12.35 : Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Reuters'ın dünyaya duyurduğu buluşmayı doğrulamadı. Bakan Çavuşoğlu, bugün ve yarın sorunun tüm taraflarıyla görüştüklerini belirterek ateşkesin şart olduğunu söyledi. Halep'teki insanlık dramının durması için yoğun çaba sarfettiklerini, Rusya ile diğer ülkelerle temasları da yoğunlaştıracaklarını belirten Çavuşoğlu, şu açıklamayı yaptı:

"Belki de insanlık tarihinin en acımasız boyutunu görüyoruz Halep'te. Rejim ve destekçileri bunun sorumlusudur. Orada yaralı insanların dışarı çıkarılmasına bile izin verilmiyor. İnsanlık dışı ne varsa bugün Halep'te görüyoruz ama biz gayretlerimize devam edeceğiz.

Biz, herkes sussa da Türkiye olarak susmayacağız. Bir taraftan açıklamalarımız ama diğer taraftan da çözüm için tüm bahsettiğim taraflarla gayretlerimizi devam ettireceğiz. Herkes sussa Türkiye olarak biz susmayacağız. Halep'te zulmeden de sessiz kalan da aynı şekilde sorumludur. Biz, bugün ve yarın her gün, Rusya ile diğer ülkelerle temaslarımızı da yoğunlaştıracağız ki buradaki insani drama çözüm bulalım. Buradan gelmek isteyenlerin boşaltılması için koridor başta olmak üzere insani yardım konusunda, bir ateşkes konusunda gayretlerimizi devam ettireceğiz.

Biz, Rusya ile her zaman görüşme gerçekleştiriyoruz. Yarınki görüşme de özel, spesifik bir görüşme değildir. Bizden bir açıklama gelirse onu dikkate almanızı rica ediyorum."

12.00 : Reuters haber ajansı, üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde, Türkiye ve Rusya'nın yarın Halep'i görüşmek üzere bir araya geleceğini son dakika olarak duyurdu. Taraflar, Halep'te dar bir alana sıkışan muhaliflerin tahliyesi için güvenli bir koridor ve ateşkesi masaya yatıracak. Ajansa konuşan yetkili, Ankara'nın ABD, İran, Avrupa Birliği ve Katar ile tahliye için çalıştığını söyledi. Görüşmelere Dışişleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT) yetkililer katılacak.

11.35 : Anadolu Ajansı, enkaza dönmüş binaların önünde görüntüsü kaydedilen yaşlı bir kadının ifadelerini aktarıyor: "Biz Halep'te ölüyoruz! Biz açız! Çocuklarımız kesiliyor! Kadınlarımız çöktü! Hiçbir şeyimiz kalmadı. Nerdesiniz? Bizi dinleyenler, Allah'tan korkun! Ey Araplar! Ey Müslümanlar! Ey Allah'ın yarattığı insanlar! Nerdesiniz? Biz ölüyoruz! Biz kesiliyoruz! Hiçbir şeyimiz kalmadı! Su kalmadı! Bizi duyan kimse bizi kurtartsın!"

11.05 : Şam rejiminin en büyük koruyucusu Rusya, muhaliflerin elinde kalan bölgenin üç kilometrekareyi geçmediğini duyurdu.

10.40 : The Guardian gazetesi, manşetten sunduğu haberde Muhammed Ebu Recep isimil doktorun gönderdiği mesaja yer verdi: "Halep yıkılıyor ve yakılıyor. Bu dünyaya son imdat çağrımız. Bu çocukların, kadınların, yaşlı erkeklerin hayatını kurtarın. Sesimizi bir daha duymayabilirsiniz. Bu son, dünyadaki her bir özgür insana son çağrımız. Halep'i kurtarın."

Son dakika: Halepte muhaliflerle rejim arasında ateşkes sağlandı

10.35 : İngiliz Independent gazetesine mesaj gönderen Halepli bir aktivist, "Aileler bir araya gelip ölümü bekliyor" diyor. Gazetenin ünlü Ortadoğu muhabiri Patrick Cockburn ise, "Pek çok Suriyeli hep Halep'in savaşın sonucunu belirleyeceğini söyledi. Haklı olabilirler" diye yazdı.

10.15 : Bölgedeki sivil halkın Al Jazeera'ye verdiği bilgiye rejim güçleri, muhaliflerle bağlantılı oldukları iddiasıyla onlarca sivili kurşuna dizerek öldürdü.

10.10 : Halep'te dişçilik yapan Selim Ebu Nassar, rejimin ilerlemesi üzerine internet üzerinden bir ateşkes çağrısı yaptı: "Bu belki de son seslenişim. Umarım dünyanın bir tarafında biri beni duyar ve kendi hükümetlerine iletir ki bombardıman, savaş bu delilik durdurulsun. Biz yaşamak istiyoruz. Hayatı seviyoruz. Umarım bir daha görüşebiliriz."

10.05 : Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Halep'te binlerce sivilin kaçacak hiçbir yeri kalmadığını ve büyük bir insani felaketin kapıda olduğunu duyurdu.

Son dakika: Halepte muhaliflerle rejim arasında ateşkes sağlandı

09.55 : Anadolu Ajansı, yerel muhabirlerine dayandırdığı haberinde, muhaliflerin sabaha kadar süren şiddetli saldırılar nedeniyle Bab Antakya, Bustan el Kasr ve tarihi Emevi Camisi'nin bulunduğu Cellum bölgelerinden çekilmek zorunda kaldığını bildiriyor. Böylece, doğu Halep'te muhaliflerin kontrol ettiği alan 6 kilometrekareye düştü.

Kaçacak hiçbir yerleri yok

09.30 : BBC'ye konuşan bir ABD'li yetkili, kentte rejim ve Rusya bombardımanı altında bulunan sivillerin sayısının 50 bini bulduğunu söyledi. Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelerin yüzde 98'inin el değiştirdiğini dün duyuran Rusya ve Şam rejiminden herhangi bir açıklama yok.

09.10 : New York Times'ın Beyrut büro şefi Anne Barnard, Halep'te küçücük bir alana sıkışan sivillerin rejimin kontrolündeki bölgeye geçmekten korktuğunu aktarıyor. Acil yardım çağrısını dünyaya duyuran gazeteci, sivillerin barınacak hiçbir yeri olmadığını belirtiyor.

08.20 : Halep'ten attığı Twitter mesajlarıyla tüm dünyanın tanıdığı Bana Alabed, son tweetini dün gece paylaştı: Şu an babam yaralandı. Ağlıyorum!

05.50 : Birleşmiş Milletler, Halep'te rejim ve milislerinin sivilleri hedef alan katliama başladıkları haberleri nedeniyle alarma geçti. Genel Sekreter Ban Ki-mun'un sözcüsü Stephane Dujarric, "BM, sahadaki tüm taraflara sivilleri koruma ve uluslararası hukuka uyma yükümlülüklerini hatırlatıyor. Bu, özellikle Suriye hükümeti ve müttefiklerinin sorumluluğu" dedi.

04.30 : Başkent Ankara'daki Rusya Büyükelçiliği ve İstanbul'daki Rusya Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup, Halep'teki saldırıları protesto etti. Şam rejimi ve Moskova aleyhine sloganlar atan grubun hedefinde İran ve Çin de vardı. Eylemlerde polis geniş güvenlik önlemi aldı.

03.20 : Halep'te kentin batısında yaşayan rejim yanlıları, ordu birliklerinin kentin doğusunda muhalifleri yenilgiye uğratmasını kutlamak için sokaklara döküldü. Uluslararası haber ajansları, arabalarıyla sokaklarda tur atan Suriyelilerin fotoğraflarını dünyaya geçti.

Yürek dağlayan fotoğraf

02.30 : Reuters haber ajansının Doğu Halep'ten geçtiği bir fotoğraf, güne damgasını vurdu. Kucağında çocuğu ve elinde serumla yolda yürüyen babanın çaresizliği, aylardır kuşatma altında tutulan kentteki her şeyin özeti gibiydi.

Son dakika: Halepte muhaliflerle rejim arasında ateşkes sağlandı

01.45 : Al Jazeera English, Gaziantep'te yaşayan Suriyeli sığınmacıların Halep'teki muhaliflere destek için gösteri düzenlediğini bildiriyor.

01.00 : Muhaliflere yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Pazartesi günü gerçekleşen saldırılarda 60 kişinin öldüğünü duyurdu. Gözlemevine göre, Halep'teki savaş bitmek üzere... Gözlemevi direktörü Rami Abdulrahman, "Halep savaşı sona ermek üzere. Çok kısa bir süre sonra bitecek. Bu toptan bir çöküş..." ifadelerini kullandı.

00.45 : ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, iç savaşın en yoğun yaşandığı kentle ilgili Washington'ın çok derin bir hayal kırıklığı içinde olduğunu söyledi. Kirby , "Fakat Rusya’nın Halep’te ateşkese yanaşmamasına şaşırmadık. Rusya, ABD’nin Halep'te acilen ateşkes sağlanması yönündeki teklifini kabul etmek yerine, bize ateşkesin birkaç güne sağlanamayacağını söyledi" diye konuştu.

Enkaz altından çıkaramıyorlar

00.40 : Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Stefan de Mistura'nın danışmanı Jan Egeland, Suriye'deki rejim ve Rusya'yı Halep'e sokulan milis güçlerin işlediği tüm suçlardan sorumlu tuttu.

00.20 : BBC'ye konuşan Halepli Abdülkafi Alhamado, yoğun hava saldırıları nedeniyle kentin doğusundaki durumu kıyamete benzetti. Alhamado, bombardıman sonrası yıkılan binaların enkazından insanları kurtarmanın imkansız olduğunu, ellerinde yaralıları tedavi edecek hiçbir şey olmadığını belirtti. Halep sakini, "Bombalar her yerde. İnsanlar esasında ne yaptıklarını bilmeden sadece sağa sola koşturuyor. Sokaklarda yaralanıyorlar ve kimse onlara yardım edemiyor" dedi.

00.00 : Halep'te gün boyu yaşanacak gelişmeleri canlı blog üzerinden dakika dakika aktaracağız.