Dünya Son dakika: Hüsnü Mübarek serbest bırakıldı! Aynı dakikalarda patlama oldu...

Son dakika: Hüsnü Mübarek serbest bırakıldı! Aynı dakikalarda patlama oldu...

24.03.2017 - 12:49 | Son Güncellenme:

Mısır'dan son dakika gelişmesi... Mısır'ın devrik lideri, altı yılın ardından tutulduğu askeri hastaneden bugün öğle saatlerinde serbest bırakıldı. Darbe yönetiminin verdiği kararla, Mübarek Arap Baharı'nda devrilen liderlerden evine dönen ilk isim oldu. Mübarek'in serbest kaldığı dakikalarda, askeri hastanenin bulunduğu Kahire'nin banliyö mahallesinde bir patlama oldu. Polis kaynakları, ölü ve yaralıların olduğunu bildiriyor.

Son dakika: Hüsnü Mübarek serbest bırakıldı Aynı dakikalarda patlama oldu...

Mısır'da 2011 yılında iktidardan devrilen Hüsnü Mübarek, altı yılın sonunda serbest bırakıldı. Uluslararası haber ajansları, Mübarek'in tahliye edilmesini son dakika olarak duyurdu.

Haberin Devamı

İdamla yargılanıp 30 yıl hapis cezası alan Mübarek, bir önceki yönetimi darbeyle deviren general Abdulfettah Sisi tarafından serbest bırakılarak Arap Baharı'ndan sonra evine dönen ilk lider oldu.

Mübarek'in evine gittiğini avukatı açıkladı. Kahire'nin banliyö mahallesi Maadi'de bulunan askeri hastanede tutulan Mübarek, Heliopolis'teki evine gönderildi.

Ölü ve yaralılar var

Mübarek'in tahliye edildiği dakikalarda aynı mahallede bir patlama oldu. Polis kaynakları, patlamada bir kişinin öldüğünü ve üç kişinin de yaralandığını bildiriyor. Henüz saldırıyı üstlenen olmadı.

Önce müebbet sonra beraat

Mısır'da 25 Ocak 2011'de başlayan halk hareketiyle devrilen ve Nisan 2011'de gözaltına alınan Mübarek, sağlık durumu nedeniyle askeri hastaneye konulmuştu.

Haberin Devamı

Mübarek, Haziran 2012'de 239 göstericinin öldürülmesine iştirak ettiği gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak daha sonra bu karar bozulmuştu. Yüksek mahkeme, Mart ayı başında Mübarek'in suçsuz olduğuna hükmetmişti.

Mübarek yargılandığı bir başka davada 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak başsavcılık bu süreyi doldurmuş olması ve protestocu öldürdüğü iddiasıyla hakkında açılan diğer davalardan da beraat etmesinden dolayı Mübarek'in tahliyesine karar vermişti.

Mursi hapiste

3 Temmuz 2013’teki askeri darbeden sonra Mısır'ın seçilmiş ilk sivil Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hapse konulmuştu. Farklı davalardan yargılanan Mursi’ye müebbet ve idam cezaları verilmişti. Temyize gidilmesi nedeniyle bu hükümler bozularak yargı süreci yeniden başlatılmıştı.