Dünya Son dakika... Filistinlileri Mescid-i Aksa'ya sokmayan İsrail polisi, yine saldırdı!

Son dakika... Filistinlileri Mescid-i Aksa'ya sokmayan İsrail polisi, yine saldırdı!

28.07.2017 - 09:00 | Son Güncellenme:

Cuma namazında yalnızca 50 yaş üstü erkeklerin kutsal mabede girmesine izin veren İsrail polisi, göstericilere yine biber gazıyla ve tazyikli suyla saldırdı. Batı Şeria'da ise polis bir Filistinli genci vurarak öldürdü.

Son dakika... Filistinlileri Mescid-i Aksaya sokmayan İsrail polisi, yine saldırdı

Kudüs'te Mescid-i Aksa çevresine ördüğü tüm güvenlik önlemlerini dün kaldıran ancak kutsal mabede girmek isteyen Filistinlilere yeniden saldıran İsrail, bugün de Cuma namazına 50 yaşın altındaki erkeklerin girişini engelledi.

Haberin Devamı

Polis, yalnızca kadınlar ve 50 yaş üstü erkeklerin namaz için Harem-i Şerif'e girmesine izin verdi.

Sabah saatlerinden itibaren sokakları kesen yüzlerce İsrail polisi, bariyerler kurarak kimlik kontrolü yaptı.

Namaz sonrasında ise çatışma çıktı, İsrail polisi Filistinlilere saldırdı. Polisin biber gazı ve tazyikli su görüldü.

Sokaklarda çatışmanın olduğu bir başka nokta, Batı Şeria. Polis, zırhlı araçlarla göstericilerin peşine düştü ve yine biber gazı kullandı.

Son dakika... Filistinlileri Mescid-i Aksaya sokmayan İsrail polisi, yine saldırdı

Anadolu Ajansı muhabiri, İsrail askerlerinin bıçaklı saldırı iddiasıyla Beytüllahim'de bir Filistinli genci öldürdüğünü bildiriyor. Bir kavşakta gerçekleşen olayda, askerler gence ateş açtı.
Son dakika... Filistinlileri Mescid-i Aksaya sokmayan İsrail polisi, yine saldırdı

İran ve Ürdün'de protesto

Haberin Devamı

İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alan uygulamaları, İran ve Ürdün'de protesto edildi. Sokaklara çıkanlar İsrail aleyhine sloganlar atıp pankartlar taşıdı.

14 Temmuz'da gerçekleşen silahlı saldırıyı bahane eden İsrail, Mescid'i Aksa'yı Filistinlilere kapatmış ve cami etrafına metal dedektörler koymuştu. Bunun üzerine Filistinliler boykota gitti, kutsal mekanın kapılarında namaz kıldı.

Geçen hafta Cuma günü namaz çıkışında İsrail polisi Filistinlilere saldırdı, can kayıpları meydana geldi.

İsrail, dünya çapında infiale yol açan Mescid-i Aksa hamlesinde ilk geri adımı hafta içinde metal dedektörleri kaldırarak attı. Dün sabah ise tüm güvenlik önlemleri iptal edildi, korkuluklar ve kameralar söküldü.

Bu karar Filistinliler arasında büyük sevince neden oldu, ikindi namazı için binlerce insan kutsal mabede koştu. Tüm kapıların açılıp kalabalığın içeri girdiği sırada İsrail askerleri yine saldırdı, yaralananlar oldu.

Gerilimin elle tutulur hale geldiği bölgede şimdiye kadarki can kayıpları 10'u aştı.

Türkiye, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere krizin başından bu yana İsrail'e karşı en net tavrı gösteren ülke. Ankara, İsrail'in derhal Mescid-i Aksa'daki politikasını değiştirmesini ve Filistinlilerin özgürce camiye girebilmesini istiyor.

Haberin Devamı

DÜN MESCİD-İ AKSA'DA YAŞANANLAR