Dünya Son dakika... Depreme yol açtı! Kameralar önünde istifa etti

Son dakika... Depreme yol açtı! Kameralar önünde istifa etti

14.11.2018 - 13:14 | Son Güncellenme:

Gazze'deki ateşkesin ardından çalkantılı saatler yaşayan İsrail'de, şahin kanadın en önemli ismi Avigdor Lieberman canlı yayında görevini bıraktı. Aşırı sağcı partisini de koalisyondan çeken Lieberman, siyasette taşları yerinden oynattı.

Son dakika... Depreme yol açtı Kameralar önünde istifa etti

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, canlı yayında istifa etti.

Haberin Devamı

60 yaşındaki Lieberman, istifaya gerekçe olarak, ülkesinin savunma politikalarını yeterince şekillendirememesini gösterdi. İçinde olduğu hükümetin "teröre teslim olduğunu" öne sürdü.

Koalisyon sarsıldı

Lieberman, partisini de koalisyondan çekeceğini de duyurdu. Savunma Bakanı Avigdor Liberman liderliğindeki İsrail Evimiz Partisi İsrail meclisinde 5 sandalyeye sahip.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun liderliğini yürüttüğü ve Liberman'ın da içinde yer aldığı 6 partili koalisyon hükümetinin 66 milletvekili bulunuyor.

Koalisyonun sandalye sayısı kritik sınıra, yani 61'e düşecek.

Koalisyon hükümetinin 120 sandalyeli İsrail meclisinde güvenoyu alması için 61 milletvekiline sahip olması gerekiyor.

Haberin Devamı

İsrail'de erken seçimin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Hamas istifayı 'zafer' olarak tanımladı

Ateşkesin diğer tarafındaki Filistinli grup Hamas ise, silahların susmasına karşı çıkan Lieberman'ın koltuğunu bırakmasını 'zafer' olarak niteledi.

Ateşkes İsrail'i salladı

İsrail ve Hamas, 2014'ten bu yana yaşanan en büyük çatışmanın ardından gece saatlerinde ateşkese varmıştı. Varılan ateşkes, İsrail'deki aşırı sağcılar arasında yoğun tepki görmüş ve gece yarısı gösteriler düzenlenmişti.

Avigdor Lieberman, dün akşam ilan edilen ateşkese karşı çıkmıştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, tepkiler üzerine ateşkesi savunan bir açıklama yaparak, Hamas'ın silahların susması için yalvardığını ileri sürmüştü.