Gündem Son dakika: Esenyurt'ta fabrika yangını! Korku dolu anlar...

Son dakika: Esenyurt'ta fabrika yangını! Korku dolu anlar...

25.10.2018 - 07:43 | Son Güncellenme:

İstanbul Esenyurt'ta palet fabrikasında başlayan yangın büyüyerek diğer fabrikalara da sıçradı. İstanbul Valiliği ve İBB, yangının kontrol altına alındığı duyurdu.

Son dakika: Esenyurtta fabrika yangını Korku dolu anlar...

İstanbul Esenyurt'ta bulunan Kıraç Evren Oto Sanayi Sitesi bulunan bir palet fabrikasında bu sabah erken saatlerde yangın çıktı. Bir anda büyüyen yangın, binanın yanında bulunan alüminyum ve tekstil fabrikalarına sıçradı. Çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale etti.

Haberin Devamı

BELEDİYE BAŞKANI ALATEPE: CAN KAYBI YOK

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe yangınla ilgili yaptığı ilk açıklamayı yaptı. Alatepe, "Çıkış sebebiyle ilgili bir bilgi yok. Ancak can kaybı yok, sevindirici tarafı bu. Ekiplerimiz müdahale ediyor. Yandaki iş merkezlerine de sıçramış şu anda. En net bilgiyi 20-25 dakika içerisinde olur. Ama can kaybı olmadığını biliyoruz. Yangının çıkış noktası palet fabrikası. Palet olduğu için de yangının yayılması hızlanmış. 20 dakika içinde ayrıntılar netleşecek. Şansımıza çok yoğun bir rüzgar yok. Bugün kısmi bir rüzgar var. Yüksek duman, yüksek alev olmasının nedeni kuru, çam ağaçlarından yapılan paletlerin olmasından kaynaklanıyor. Kimyasal bir şey yok. Küçük bir tekstil fabrikası var ve küçük bir iş merkezi var." dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL VALİLİĞİ: ESENYURT'TA ÇIKAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul Esenyurt Kıraç bölgesinde bir fabrikada çıkan ve yandaki iki fabrikaya yayılan yangın kontrol altına alındı. Sanayi sitesindeki yangını İstanbul'un farklı ilçelerinden gelen çok sayıda itfaiye ekibi söndürmeye çalışmalarına katıldı.

İstanbul Valiliği Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Esenyurt ilçemizde meydana gelen üç fabrikayı etkileyen yangın İ.B.B İtfaiye ekiplerince kontrol altına alınmış olup, herhangi bir ölü ya da yaralı bulunmamaktadır." denildi.

İBB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Esenyurt'ta bir palet fabrikada çıkan büyüyerek yan fabrikalara da sıçrayan yangın ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"Esenyurt Akçaburgaz'da yaklaşık 4 bin metrekare açık alanda paletlerde yangın çıktı. Yangının 3 katlı ve 4 katlı işyerlerine sirayet oldu. Yangın kontrol altına alınıyor. Yangına İstanbul Büyükşehir İtfaiyesi Esenyurt Kıraç, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü, Mimarsinan, Başakşehir, Hadımköy, Bakırköy, Şişli, Fatih, Bağcılar, Kartal, Kadıköy, Sultangazi, Silivri Grupları tarafından müdahale edilmektedir. Yol Bakım'dan paletli JCB ve Hamidiye'den su tankerleri gönderildi. Yangına 98 araç 180 personelle müdahale ediliyor"

Haberin Devamı

Son dakika: Esenyurtta fabrika yangını Korku dolu anlar...