Gündem Son dakika: İzmir Adliyesi'ne bombalı araçla saldırı! 2 şehit...

Son dakika: İzmir Adliyesi'ne bombalı araçla saldırı! 2 şehit...

05.01.2017 - 16:17 | Son Güncellenme:

İzmir Adliyesi'nin hakim ve savcıların kullandığı C Kapısı önüne mesai çıkışı sırasında bomba yüklü araçla gelen 3 teröristi güvenlik güçleri fark etti. Güvenlik güçleri müdahale edince teröristler bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Patlamanın ardından çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi, bir teröristi ise yakalama çalışmaları sürüyor. Patlamada ilk bilgilere göre 1 polis ve 1 mübaşir şehit oldu, 10 kişi yaralandı.

Son dakika: İzmir Adliyesine bombalı araçla saldırı 2 şehit...

SON DAKİKA: İzmir Adliyesi'nin hakim ve savcıların kullandığı C Kapısı önüne mesai çıkışı sırasında bomba yüklü araçla gelen 3 teröristi güvenlik güçleri fark etti. Güvenlik güçleri müdahale edince teröristler bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Adliyenin yanı sıra iş merkezlerinin de yoğun olduğu bölgedeki binalarda büyük hasar meydana gelirken, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı.

Haberin Devamı

2 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇTİ

Teröristlerden 2'si olay yerinde ölü ele geçerken, kaçan teröristlerle polisler arasında çatışma bir süre daha devam etti.

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

Saldırıda yaralanan 11 kişi ambulanslarla çevredeki hastanelere götürülürken, adliye içinde de büyük panik çıktı. Adliyeye giriş ve çıkışlar durdurulurken, çevre güvenlik çemberine alındı.

Olay yerinde ölü ele geçen teröristlerin üzerinde bomba tuzaklanmış olabileceği ihtimali üzerine bomba imza uzmanları geldi. Uzmanlar köpeklerinle inceleme başlattı.

İzmir Adliyesi'ne yönelik bomba araçla saldırının ardından İzmir genelinde operasyonlar ve denetimler başladı, kentin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturuldu.

İŞTE ÇATIŞMA ANI

Haberin Devamı

Patlama sonrasında olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Patlamada ilk bilgilere göre aralarında polislerin de olduğu 11 kişi yaralandı.

Adliye çalışanları güvenlik tedbirleri nedeniyle dışarı bırakılmıyor. Çalışanlar adliye içindeki güvenli bölgelere götürüldü.

Bu arada, çatışmada ölü ele geçirilen teröristin üzerinde ikinci bir patlayıcı olup olmadığı polis ekipleri tarafından araştırılıyor.

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GELDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlık tarafından İzmir'deki patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.