Gündem Son dakika: Meteoroloji uyardı! İstanbul'da kar yağışı bekleniyor

Son dakika: Meteoroloji uyardı! İstanbul'da kar yağışı bekleniyor

25.01.2017 - 10:16 | Son Güncellenme:

Meteoroloji bir son dakika uyarısı daha yaptı. Bugün Ankara ve İstanbul dahil birçok ilde kar yağışı etkili olacak. Kar yağışının İstanbul'da günlük hayatı etkileyecek boyutta olamayacağı ancak ulaşımda aksamalar yaşanmaması için önlemlerin alınması gerektiği belirtildi.

Son dakika: Meteoroloji uyardı İstanbulda kar yağışı bekleniyor

İstanbul'da beklenen kar yağışı Çatalca'dan başladı. Kar yağışı sabah saatlerinde kentin genelinde görülecek. Muhtemelen Cuma akşamından itibaren ya da en geç Cumartesi sabahı kar yağışı İstanbul'u terk edecek.

Haberin Devamı

İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 27 biriminin görevlilerinden oluşan ekip, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) kriz masası kurdu.

Kar yağışının başlamasıyla, belediyenin 7 bin personeli, bin 347 araç ve iş makinesiyle 9 bölgede 3 vardiya halinde görev yapacak.

Yol Bakım Daire Başkanlığı Kışla Mücadele Ekipleri, saat 15.00'ten itibaren güzergahlarında konuşlanacak, çalışmalar AKOM'dan yönetilecek.

Belediye görevlileri, ana arterlere, kavşaklara ve metrobüs duraklarına da tuz poşetleri bıraktı. İlçe belediyelerine de gerekli uyarılar yapılarak hibe tuz verildi.

Kent içinde oluşabilecek buzlanmaları 3 saat önceden haber veren acil uyarı sistemi de 43 noktada devreye alındı.

Haberin Devamı

Bu arada, çeşitli nedenlerle yaşamını sokakta sürdüren 516 erkek Zeytinburnu Spor Kompleksinde, 31 kadın Kağışdağı Darülaceze'de misafir ediliyor.

Zorlu kış koşullarında sokak hayvanlarını da unutmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, belirli noktalara mama bıraktı. İhtiyaç halinde, veterinerler tarafından sokak hayvanlarına sağlık hizmeti de verilecek.

Vatandaşlar, kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek herhangi bir olumsuz durum için İstanbul Büyükşehir Belediyesinin "0552 153 00 34" WhatsApp ihbar hattını arayabilecek

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA SEFERLER AZALTILACAK

Devlet Hava Meydanları İşletmesinden (DHMİ) yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava şartları sebebiyle Atatürk Havalimanı'nda yarın gerçekleştirilmesi planlanan uçuşların gece yarısına kadar yüzde 20 oranında azaltılması kararı alındı.

Karar dolayısıyla tüm yolculardan, uçuşlarıyla ilgili son durumu, ilgili hava yolunun internet sitesinden takip istendi.

KAR 3 GÜN ETKİLİ OLACAK

İstanbul'da kar yağışı 3 gün etkili olacak. İstanbul'da beklenen kar yağışı bu kez çok kuvvetli olmayacak. İstanbul'da şu anda yağmur etkili oluyor.

Marmara bölgesi ve İstanbul'da sıcaklıklar öğle saatlerine doğru azalacak. İstanbul ve Marmara bölgesinde bu akşam yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Haberin Devamı

Son güncel tahminlere göre, İstanbul'daki kar yağışı şehir hayatını olumsuz etkileyecek bir kar yoğunluğu görünmüyor. Bu sistem Marmara'nın güneyinde Sakarya, Kocaeli ve Balıkesir çevrelerinde kar yağışı daha fazla etkili olacak. Çanakkale, Trakya'da kar yağışı beklenmiyor.

AKOM'dan alınan bilgilere göre, bugün Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı hava etkili oluyor. İstanbul'da bu akşam karla karışık yağmurun başlaması bekleniyor. Öğleden sonra kuvvetli rüzgar etkili olacak ardından karla karışık yağmur başlayacak.

İstanbul başta olmak üzere yurdumuz bugün Balkanlar üzerinden gelmekte olan (Sibirya kökenli) soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Hava sıcaklıklarının 8 ila 10 derece birden azalacağı ve Ocak ayı sonuna kadar da mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Bugün Adana, Mersin ve Karaman dışında kalan bütün bölgelerimizin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneybatısı ile Manisa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Kıyı Ege ile Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Kuzeybatıdan başlayan kuvvetli rüzgarla beraber sıcaklık düşüşü de etkili olacak. Marmara'nın güneybatısında ve Kıyı Ege'de yağışlar kuvvetli olacak.

Perşembe günü, yağışlı alan doğuya doğru hareket ediyor. Batı kıyılarda çok bulutlu bir hava hakim olacak. İç kesimlerde de yağışlar devam edecek. Güney kesimlerde etkili olan yağışlar yağmur şeklinde olurken, iç kesimlere doğru gittikçe karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar görülecek.

Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yağışlar kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olacak.

Cuma günü de yurdun büyük bir bölümünde yağışlar etkili olmaya devam edecek.

Haberin Devamı

Batı kesimlerde yağışlı alan sayısı azalacak. İç kesimlerde yağışlar görülecek. Elazığ, Bitlis, Muş, Diyarbakır ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

DHA'nın haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü (AKOM) meteorolojiden alınan ihbar doğrultusunda alarma geçti. İBB AKOM Çarşamba günü 13:00'ten itibaren 7 bin personel ve bin 347 aracın görev alacağı tüm birimleri ile görevde olacak. Çarşamba akşam saatlerinde başlayacağı tahmin edilen kar yağışı gece de etkisini sürdürecek. İstanbul’da kar yağışının bu kez 20-25 cm’yi bulması bekleniyor