Dünya Son dakika... Katar: Körfez ülkeleri krize çözüm istemiyor

Son dakika... Katar: Körfez ülkeleri krize çözüm istemiyor

14.11.2017 - 09:15 | Son Güncellenme:

Katar Emiri El Sani, televizyondan canlı yayınlanan açıklamasında beşinci ayını dolduran krizin bitmesinin beklenmediğini açıkladı.

Son dakika... Katar: Körfez ülkeleri krize çözüm istemiyor

Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad El Sani, Suudi Arabistan'ın başını çektiği Körfez ülkelerinin tecrit uyguladığı krizi canlı yayında değerlendirdi. El Sani, muhataplarınnı krizin çözümü için istekli olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

El Sani, şu açıklamayı yaptı:

"Katar'a abluka uygulayan ülkelerden gelen göstergeler bu ülkelerin çözüm istemediğini ortaya koyuyor. Biz abluka uygulayan ülkelerle ilişkilerin kesik olmasından korkmuyoruz, ülkemiz onlar olmaksızın da çok iyi durumdadır. Ancak uyanık olmak gereklidir. Abluka uygulayanların ilişkileri koparmakla yetineceklerini düşünmek doğru değildir. Çünkü ülkemizin iç işlerine müdahaleyi sürdürerek, Katar halkını toplu olarak cezalandırmak istiyorlar. Her yerde Katar aleyhine kışkırtıcı adımlar atıyorlar."

Katar krizinin galibi ya da mağlubu olmayacağını vurgulayan Katar Emiri Al Sani, "Bizleri bağımsızlığımızdan vazgeçerek, vesayeti kabul etmeye zorladılar. Sonra ikinci plana geçerek, ekonomimize zarar verme uğraşısını hala sürdürüyorlar" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

5 Haziran tarihinde patlayan krizde Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır Katar'a cephe almış, 'teröre destek' vermekle suçlanan Doha yönetimi tecrit edilmişti. Katar'ın tüm hava,kara ve deniz sınırları aylardır kapalı.

Krizde Katar'ın yanında yer alan Türkiye, kısa süre içinde ülkede askeri üs kurmuştu.