Dünya Mısır'da kiliselere çifte saldırı! Ölü sayısı 43'e yükseldi

Mısır'da kiliselere çifte saldırı! Ölü sayısı 43'e yükseldi

09.04.2017 - 11:25 | Son Güncellenme:

Mısır'ın Tanta ve İskenderiye illerinde düzenlenen bombalı saldırılarda ölenlerin sayısının 43, yaralananların sayısının ise 119'a yükseldiği bildirildi. Ülkede 3 günlük yas ilan edildi. Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, Garbiyye'ye bağlı Tanta kentindeki St. George Kilisesi'ni hedef alan ilk patlamada ölenlerin sayısı 27'ye, yaralananların sayısı 78'e; İskenderiye'de St. Mark Kilisesi yakınlarındaki ikinci patlamada ise ölenlerin sayısı 16'ya, yaralananların sayısı ise 41'e yükseldi. Mısır'da Sisi yönetimi, üst üste yaşanan patlamaların ardından olağanüstü hal ilan etti. Uluslararası haber ajanslarının son dakika olarak duyurduğu haberde, OHAL süresinin 3 ay geçerli olacağı vurgulandı. Öte yandan Mısır'daki kiliselere yönelik bombalı saldırıları terör örgütü IŞİD üstlendi. Örgüt olayı internet sayfasından duyurdu.

Mısırda kiliselere çifte saldırı Ölü sayısı 43e yükseldi

Mısır çife kilise saldırısı ile dehşeti yaşadı. Nil deltası üzerinde yer alan başkent Kahire'nin kuzeyindeki Tanta kentinde bir kilisede patlama meydana geldi. Patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 43'e yaralı sayısı ise 119'a yükseldi. İlk patlamadan saatler sonra ülke ikinci kilise saldırısı ile sarsıldı, ölü ve yaralılar var...

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı'ndan bir yetkili Associated Press haber Ajansı'na olayın bir bombalı saldırı olduğunu açıkladı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.Kilisenin içinden gelen ilk fotoğraflarda kilisede kanlar içinde yatan çok sayıda kişi olduğu görülüyor: Kilisenin önünde çok sayıda cansız beden olduğu, cesetlerin kağıt ya da çarşaflarla kapatıldığı belirtiliyor.

Kilisenin girişinde yaşanan patlama, Ortodoks Hristiyanların 'Palm Sunday' dedikleri Hz. isa'nın Kudüs'e gidişini kutlamak için kilisede toplandıkları sırada meydana geldi.

Geçtiğimiz Aralık ayında başkent Kahire’nin en büyük katedrali olan Kıptik Katedrali’nde düzenlenen saldırıda 25 kişi hayatını kaybetmiş, 49 kişi yaralanmıştı. Kadın ve çocukların da öldüğü saldırı son yıllarda Mısır’da Hristiyanlara yönelik düzenlenen en ölümcül saldırı olarak kayda geçmişti. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlenmişti.

Haberin Devamı

Mısırda kiliselere çifte saldırı Ölü sayısı 43e yükseldi

İKİNCİ SALDIRI İSKENDERİYE'DE

İlk saldırıdan saatler sonra bu sefer İskenderiye kentinde bir kiliseye saldırı düzenlendi. Kilise önünde meydana gelen patlamada 16 kişinin öldüğü 41 kişinin ise yaralandığı belirtiliyor.

DIŞİŞLERİ'NDEN MISIR'DAKİ TERÖR SALDIRISINA KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, Mısır'da meydana gelen terör saldırısını kınayarak, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Mısır halkına başsağlığı dileğinde bulundu. Bakanlık tarafından Mısır'daki terör saldırısıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Mısır'ın Tanta kentinde bir kilisede meydana gelen, çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olan menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin acılı ailelerine ve tüm Mısır halkına başsağlığı diliyoruz" denildi.