Gündem Kilit isim saatler sonra böyle çıkarıldı

Kilit isim saatler sonra böyle çıkarıldı

07.03.2017 - 07:16 | Son Güncellenme:

15 Temmuz gecesi Genelkurmay karargâhında neler yaşandığına dair detayların yer aldığı iddianamede, o gece kilit roller üstlenen birçok darbeci subayın konumu da ayrıntılı olarak anlatıldı.

Kilit isim saatler sonra böyle çıkarıldı

Bunlardan biri de Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ın başdanışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan... O gece Genelkurmay'daki en etkili darbecilerden biri olan Yıkılkan, iddianamedeki kamera kayıtları ve idari tahkikat raporuna göre 15 Temmuz'da gün boyu Genelkurmay'daydı. Sabaha karşı 04.37'de komuta katına girerken görüntülenen Yıkılkan, son kez 16 Temmuz günü 13.38'de görüntülenmiş, ancak bu kez kendisini gözaltına alan polislerin arasında ve üniforması tamamen çıkarılmış bir şekilde...

Haberin Devamı

Adalet Bakanı'nı gözaltına alacaktı

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nın tatbikat talimatı vererek darbeye hazırladı. Darbe girişiminin yaşandığı gece de 'durumun tatbikattan gerçeğe' dönüştüğünü belirterek Muhafız Alayı'na harekete geçme talimatı verdi. Ayrıca TRT Genel Müdürlüğü'nün ele geçirilmesi talimatını da verdi. Yıkılkan'ın ajandasında o gece kimlerin nasıl gözaltına alınacağına dair notlar da bulunmuştu. Notlara göre Yıkılkan; Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, TEM Daire Başkanı Turgut Aslan, Özel Harekat Daire Başkanı Turan Aksoy, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın nereden ve ne şekilde gözaltına alınacaklarını ayrıntılı olarak planlamış.

Haberin Devamı

İşte 15 Temmuz'da Genelkurmay Başkanlığında yaşananlar

Karargâhın kilit ismi

Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ın soruşturma kapsamında tutuklanan emir subayı Levent Türkkan da ifadesinde Yıkılkan'ın darbe içindeki rolüne dair önemli bilgiler vermişti. Türkkan, darbenin planlandığını ve detaylarını kendisine Orhan Yıkılkan'ın anlattığını belirterek 'Darbe yapılacağını 14 Temmuz 2016 Perşembe günü saat 10.00-11.00 sıralarında öğrendim. Genelkurmay Başkanı Danışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan bana darbe planladıklarını, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları ve orgenerallerin tek tek alınacağını sessiz sedasız işin biteceğini söyledi. 15 Temmuz 2016 Cuma günü öğleden sonra Albay Orhan Yıkılkan beni de aldı. Birlikte Tümgeneral Mehmet Dişli'nin odasına gittik' dedi.