Dünya Son dakika... Dünyayı korkutan kriz bitti! Trump az önce açıkladı...

Son dakika... Dünyayı korkutan kriz bitti! Trump az önce açıkladı...

12.07.2018 - 12:34 | Son Güncellenme:

Trump'ın ABD'yi uluslararası ittifaktan çıkarma tehdidinde yönündeki haberler dünyada şok etkisi yarattı ancak dakikalar sonra kameralar önüne çıkan Trump, şu anda çok mutlu olduğunu ve müttefiklerin savunma harcamalarını artırmayı kabul ettiklerini açıkladı.

Son dakika... Dünyayı korkutan kriz bitti Trump az önce açıkladı...

ABD-Avrupa Birliği (AB) gölgesinde başlayan NATO zirvesinde kriz çözüldü. İttifaktan çıkabileceği yönünde tehditler savurduğu öne sürülen ABD Başkanı Donald Trump, dakikalar sonra kameralar önüne çıkarak sorunun çözüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Trump, uluslararası ittifakın üyelerinin savunma harcamalarını artırmayı kabul ettiklerini canlı yayında duyurdu.

NATO'ya olan inancını hiçbir zaman yitirmediğini belirten ABD lideri, "Şu anda çok mutluyum. İki gün öncesine göre çok daha güçlü bir NATO var" dedi.

ABD Başkanı Trump'ın savunma harcamaları konusunda anlaşmaya varıldığı yönündeki sözlerine yanıt Fransa lideri Emmanuel Macron'dan geldi. Macron, NATO üyeleri arasında bir uzlaşma olmadığını söyledi.

TEHDİT BİLMECESİ

Trump, "Diğer ülkeleri, ABD'yi NATO'dan çekmekle tehdit ettiniz mi?" sorusuna, "İnsanlara yükümlülüklerini önemli ölçüde yerine getirmemeleri halinde çok mutsuz olacağımı söyledim" yanıtını verdi.

Trump konuşmasında ayrıca NATO'dan Kongre onayı olmadan ayrılmayı düşündüğünü ancak buna gerek olmadığını da söyledi.

Haberin Devamı

Alman kaynaklar, ABD lideri Trump'ın ülkesini uluslararası ittifaktan çıkarma tehdidinde bulunduğunu duyurmuştu ancak Reuters haber ajansı, dakikalar sonra böyle bir tehdidin yaşanmadığını 'son dakika' koduyla geçmişti.

Haberini iki NATO kaynağına dayandıran Reuters, müttefiklerin savunma harcamalarını yükseltmelerini isteyen Trump'ın sert sözler sarfettiğini ancak çekilme tehdidinin söz konusu olmadığını aktardı.

MACRON: HİÇBİR ZAMAN TEHDİT SAVURMADI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Trump'ın hiçbir zaman bir tehdit savurmadığını söyledi.

Son dakika... Dünyayı korkutan kriz bitti Trump az önce açıkladı...

NATO'nun en büyük oyuncusu ABD, diğer üyelerden savunma harcamalarını milli gelirlerinin en az yüzde 2'sine çekmesini istiyor. Trump'ın en çok eleştirdiği ülkelerin başında ise, AB'nin dev ülkesi Almanya geliyor.