Dünya Son dakika... Kuzey Kore: Uçan ABD jetleri bölgeyi nükleer savaşa itiyor

Son dakika... Kuzey Kore: Uçan ABD jetleri bölgeyi nükleer savaşa itiyor

02.05.2017 - 09:13 | Son Güncellenme:

Pyongyang, Kore Yarımadası'nda tatbikat yapan ABD savaş uçaklarının nükleer savaş riskine yol açtığı uyarısını yaptı. Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, önleyici bir nükleer bombanın tatbikata katılan ana hedeflere atılmasıyla ABD ve müttefiklerinin ağlayacağını duyurdu Güney Kore ve Japonya ile birlikte tatbikat yapan ABD, hava kuvvetlerinin incisi B-1B Lancer bombardıman uçaklarını da bölgeye gönderdi. ABD'nin Güney Kore'ye kurduğu füze savunma sistemi THAAD ise bugün itibariyle artık operasyonel.

Son dakika... Kuzey Kore: Uçan ABD jetleri bölgeyi nükleer savaşa itiyor

Son bir aydır dünyayı ayağa kaldıran Kuzey Kore, bugün ABD'yi Kore Yarımadası'nı nükleer savaşa sürüklemekle suçladı. Pyongyang, hava sahası üstünde uçan ABD savaş uçaklarına ateş püskürüyor.

Haberin Devamı

USS Carl Vinson uçak gemisi ve diğer savaş gemileriyle bölgede güç gösterisine soyunan ABD, Güney Kore ve Japonya ile birlikte tatbikat yapıyor.

Son olarak ABD hava kuvvetlerinin en değerli parçalarından iki B-1B Lancer uzun menzilli bombardıman uçakları da gerilimin düşmediği Kore Yarımadası'na gönderildi.

B-1B Lancer'ların Kore'ye uçuşu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'la görüşmeye hazır olduğunu söylediği saatlerde gerçekleşti. Guam Adası'ndaki Amerikan üssünden havalanan B-1B Lancer'lar, tatbikatta gövde gösterisi yapacak.

KCNA: Nükleer bomba atılınca ABD ağlayacak

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, önleyici bir nükleer bombanın tatbikata katılan ana hedeflere atılmasıyla ABD ve müttefiklerinin ağlayacağını duyurdu. KCNA, ayrıca, bölgedeki pervasız askeri provokasyonların Kore Yarımadası'nı nükleer savaşa yaklaştırdığını aktardı.

Son dakika... Kuzey Kore: Uçan ABD jetleri bölgeyi nükleer savaşa itiyor

Füzeleri karşılamak için hazır

Haberin Devamı

Sınırın güney tarafında ise ABD'nin füze savunma sistemi THAAD aktif hale geldi. Çin Savunma Bakanlığı sözcüsü Moong Sang Gyun, bir golf sahasına kurulan Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sisteminin Kuzey Kore'nin füze saldırılarına karşı hazır olduğnuu söyledi.

Çin'in şiddetle karşı çıktığı sistem, Kuzey Kore'nin Mart ayı başındaki başarısız balistik füze denemesinin hemen ardından Güney Kore'ye gönderilmişti.

Çin'in resmi gazetelerinden Global Times, başyazısında Washington'ın Pyongyang yönetiminin nükleer hırslarını dizginlemek için yalnızca Çin'e güvenmemesi gerektiğini yazdı.

Kuzey Kore, son bir ayda iki kez füze denemesine kalkıştı ve iki test de başarısız oldu.