Dünya Son dakika... Kuzey Kore'nin gövde gösterisi sürüyor! Yeni füzeler ortaya çıktı

Son dakika... Kuzey Kore'nin gövde gösterisi sürüyor! Yeni füzeler ortaya çıktı

23.08.2017 - 12:15 | Son Güncellenme:

Pasifik Okyanusu'ndaki ABD adası Guam'ı vuracağını ilan eden Kim Jong-un, iki yeni füzenin tasarımlarını inceledi. Uzmanlar, fotoğraftaki bir füzenin daha önce hiç görülmediğini belirtiyor.

Son dakika... Kuzey Korenin gövde gösterisi sürüyor Yeni füzeler ortaya çıktı

Kuzey Kore'nin yeni füzenin tasarımlarını gösteren fotoğraflar, resmi haber ajansı KCNA tarafından dünyaya servis edildi.

Haberin Devamı

Fotoğraflarda, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un bir tesisi gezerken görülüyor.

Balistik füze programı için katı yakıtlı motorlar üreten tesisteki çekilen karelerde, 'Pukguksong-3' ve 'Hwasong' ya da 'Mars' adlı füzelerin çizimleri yer alıyor.

Fotoğrafta 1 numarayla işaretlenen Pukguksong-3 roketi. Üç numarada ise Hwasong-13 var.

Merkezi ABD'de bulunan Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Çalışmaları Merkezi uzmanlarından Michael Duitsman, fotoğraflardaki 'Pukguksong-3' adlı füzenin daha önce görülmediğini söylüyor.

Kuzey Kore ve ABD, Nisan ayından bu yana birbirlerine savaş tehdidi savuruyor. Birçok kez nükleer savaşın eşiğine gelen taraflar, son olarak bu ay başında birbirine girmişti. ABD lideri Donald Trump Kuzey Kore'ye savaş açabileceğini söylemiş, Kim Jong-un ise Pasifik Okyanusu'ndaki ABD toprağı Guam Adası'nı füzeyle vurabileceğini duyurmuştu.

Haberin Devamı

Halihazırda ABD ve müttefiki Güney Kore büyük bir askeri tatbikat gerçekleştiriyor.

Kuzey Kore, ilk kıtalararası balistik füzelerini Temmuz ayında denemişti.