Dünya Türk askeri kritik noktada devriye gezdi!

Türk askeri kritik noktada devriye gezdi!

20.06.2018 - 14:10 | Son Güncellenme:

Türk askeri, Suriye'nin kuzeyindeki Menbiç'in çevresinde devriye gezdi. TSK'nın Menbiç'teki devriye güzergahında bulunan terör örgütü YPG'ye ait mevzi ve karakolların terk edildiği gözlendi.

Türk askeri kritik noktada devriye gezdi

Türkiye ve ABD'nin anlaşmasıyla ilk kez Pazartesi günü Menbiç çevresinde devriye gezen Türk Silahlı Kuvvetleri, bugün ikinci kez devriye gezdi. Anadolu Ajansı, gelişmeyi son dakika koduyla geçti. Ajans, TSK'nın Münbiç'teki devriye güzergahında bulunan terör örgütü YPG'ye ait mevzi ve karakolların terk edildiğini de duyurdu.

Haberin Devamı

TSK'ya ait zırhlı araçlar, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Cerablus ilçesi ile Münbiç cephe hattını birbirinden ayıran Sacu Çayı civarında devriye faaliyeti gerçekleştirdi.

İki saat civarı süren devriye faaliyetinin tamamlanmasının ardından TSK birlikleri yurda sorunsuzca geri döndü. İlk devriye faaliyeti, 18 Haziran'da yapılmıştı.

Bölgenin güneyinde ise ABD askerleri devriye geziyor.

2016 yazında Suriye'nin kuzeyindeki ilçeye yerleşen terör örgütü YPG'nin üyeleri, Ankara ve Washington'ın anlaşmasıyla bölgeden çekilecek ve ağır silahları toplanacak.

İlerleyen aşamada kritik noktadaki ilçede Türk ve Amerikan askerleri güvenliği sağlayacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün canlı yayında yaptığı açıklamada, ABD ile birlikte oluşturulan Menbiç yol haritasının tıkır tıkır işlediğini söyledi.

Haberin Devamı