Gündem Son dakika: Meteoroloji uyardı! Kar geri geliyor...

Son dakika: Meteoroloji uyardı! Kar geri geliyor...

22.01.2017 - 13:50 | Son Güncellenme:

Son dakika haberi: Meteoroloji uyardı, kar yeniden geliyor. Salı gününden itibaren yurt genelinde yeni bir yağışlı sistem etkili olacak. İstanbul dahil birçok ilde kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının salı günü batı kesimlerden başlayarak hafta sonuna kadar kuzey, iç ve batı kesimlerde azalması bekleniyor. Perşembe günü kar bekleniyor.

Son dakika: Meteoroloji uyardı Kar geri geliyor...

Son dakika: İstanbul'da iki hafta aradan sonra yeniden kar geliyor. Meteoroloji salı gününden itibaren yurt genelinde yeni bir yağışlı sisteme karşı uyardı. Pazartesi günü yurt genelinde yağış beklenmiyor. Sabah ve gece saatlerinde yoğun sis ve pus etkili olacak. Salı günü yurdumuz batı kesimlerden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına giriyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA PERŞEME GÜNÜ KAR VAR

Soğuk havayla beraber kar gelecek. Yağışlar kıyı kesimlerde sağanak yağmur şeklinde gerçekleşecek.Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, İstanbul'da çarşamba günü karla karışık yağmur şeklinde etkili olması beklenen yağışlar perşembe günü kara dönüşecek. Kar yağışının pazar gününe kadar etkili olması tahmin ediliyor. Çarşamba günün itibaren yağışlar yurt genelinde etkili olacak. Ankara'da ise çarşamba gününden itibaren yağmaya başlayacak karın cumartesi gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Salı günü hava durumu

Son dakika: Meteoroloji uyardı Kar geri geliyor...

Çarşamba günü yurt genelinde hava durumu...

Son dakika: Meteoroloji uyardı Kar geri geliyor...

Perşembe günü yurt genelinde hava durumu...

Son dakika: Meteoroloji uyardı Kar geri geliyor...

Cuma günü yurt genelinde hava durumu...

Son dakika: Meteoroloji uyardı Kar geri geliyor...

Cumartesi günü yurt genelinde hava durumu...

Haberin Devamı

Son dakika: Meteoroloji uyardı Kar geri geliyor...

Pazar günü yurt genelinde hava durumu...

Son dakika: Meteoroloji uyardı Kar geri geliyor...

BUGÜN HAVA NASIL?

Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinin yağmurlu, Artvin'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Antalya'nın Akseki İlçesi'ne bağlı 1825 rakımlı Alacabel mevkiinde, yoğun kar yağışı ve kar küreme çalışmaları sonucu yol kenarında 3 metre yüksekliğinde kardan duvarlar oluştu. Antalya- Konya karayolunun geçiş noktası Alacabel mevkiinde her yıl yoğun kar yağışı, tipi ve sürgün nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Karayolları ekiplerinin ulaşıma açmak için yoğun çaba sarf ettiği, bunun sonucunda yol kenarında büyük kar yığınlarının oluştuğu Alacabel'de bu yıl da benzer manzara yaşandı. İş makinelerinin ulaşıma açmak için kürediklerine tipi ve sürgün sonrası birikenler de eklenince karayolu kenarında yer yer yüksekliği 3 metreyi bulan kardan duvarlar oluştu.

İŞTE BAZI KENTLERDE HAVA SICAKLIKLARI
Ankara: Parçalı ve az bulutlu 3
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 7
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 11
Adana: Parçalı ve az bulutlu 15
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 17
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 9
Trabzon: Çok bulutlu 8
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu -6
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 9
(İST-CC-Y)