Dünya Son Dakika... Pentagon doğruladı! ABD askerleri Rakka yakınlarına indirildi

Son Dakika... Pentagon doğruladı! ABD askerleri Rakka yakınlarına indirildi

22.03.2017 - 16:28 | Son Güncellenme:

Terör örgütü IŞİD'in Suriye'deki kalesi Rakka yakınlarındaki Tabka barajına Apache helikopterler en az 100 ABD özel kuvvetler askeri indirdi. Baraj çevresindeki köyleri IŞİD'den kurtaran birlikler, Halep-Rakka yolunu kesti.

Son Dakika... Pentagon doğruladı ABD askerleri Rakka yakınlarına indirildi

Suriye'nin Rakka kentinde terör örgütü IŞİD'e karşı operasyona girişen ABD ordusu, bugün öğle saatlerinde Tabka barajı çevresine havadan asker indirdi.

Haberin Devamı

Apache helikopterleri Rakka'nın 60 kilometre batısındaki baraja doğru uçtu, bölgeye indirilen en az 100 ABD özel kuvvetler askeri Tabka çevresindeki köyleri IŞİD'den kurtardı. ABD ordusu, bölgeye sevk edilen askerlerin yanında deniz topçu birliğinin de olduğunu akşamüstü resmen açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, asker indirme haberlerini doğruladı ve açıklama uluslararası haber ajansları tarafından son dakika olarak duyuruldu. Pentagon açıklamasında, "Tabka yakınlarında Suriye koalisyonuna havadan indirme ve ateş desteği verildi" denildi.

Tabka barajı, Fırat Nehri üzerinde yer alıyor.

ABD ordusu, Rakka'yı IŞİD'den kurtarmak için terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG ile birlikte hareket ediyor. Tabka çevresinde YPG'lilerin de bulunduğu bildiriliyor.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ BAKANI: İLK HEDEF IŞİD'İ YENMEK

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da ABD'nin Ortadoğu'daki ilk hedefinin terör örgütü IŞİD'i yenmek olduğunu söyledi.

ABD öncülüğünde IŞİD'e karşı ittifak yapan 68 ülkeden bakanlar, bugün başkent Washington'da biraraya geliyor. Toplantıda yeni Amerikan yönetiminin IŞİD'i yenmek için ne gibi planları olduğu dinlenecek.

Toplantıda Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil edecek.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson başkanlığında yapılacak toplantı, ABD başkanlığında 2014 yılında oluşturulan IŞİD karşıtı ittifakın yeni Amerikan yönetimiyle ilk buluşması olacak.