Dünya Son dakika: Putin yeni füzelerle dünyaya gözdağı verdi!

Son dakika: Putin yeni füzelerle dünyaya gözdağı verdi!

01.03.2018 - 12:35 | Son Güncellenme:

Yıllık ulusa seslenişini bu sene 18 Mart’ta düzenlenecek seçim öncesi yapan Rusya Devlet Başkanı Putin, geliştirdikleri yeni füzelerle hemen hemen dünyanın her yerini vurabileceklerini söyledi. Putin, önümüzdeki 6 yıl sonunda fakirliği yarı yarıya azaltacağını vaat etti.

Son dakika: Putin yeni füzelerle dünyaya gözdağı verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Federal Meclis üyelerine yaptığı yıllık konuşmada ülkesinin yeni füzelerini anlatarak dünyaya gözdağı verdi.

Haberin Devamı

Geliştirdikleri yeni füzenin dünyanın hemen hemen her bölgesine ulaşabileceğini belirten Putin, savunma sistemlerinin çaresiz kalmasının yüksek ihtimal olduğunu da öne sürdü.

2017 sonunda yeni nükleer füzelerini test ettiklerini söyleyen Rus lider, güdümlü füzelere uygun küçük nükleer başlıklar geliştirdiklerini de açıkladı. Yeni başlıkların füze savunma sistemleriyle yok edilemeyeceğini iddia etti.

Putin, ülkesinin nükleer başlık taşıyabilen ve sualtında çalışan yeni insansız araçları denediğini de belirtti. Füze savunma sistemlerinin tespit edemeyeceği bir süpersonik silaha da artık sahip olduklarını söyledi.

Seçim vaadi: Yoksulluğu azaltmak

2000 yılında ülkede 42 milyon yoksul bulunduğunu belirten Putin, bugün 20 milyona kadar inen bu sayının daha da azalması gerektiğini vurguladı. Önümüzdeki altı yılda yoksulluğu yarı yarıya azaltma vaadinde bulundu.

Haberin Devamı

Rus lider Putin, "Dünyada medeniyetlerin değiştiği bir döneme tanık oluyoruz. Ayağa kalkıp bu değişimlerle yüzleşmeliyiz" dedi.

703 gazetecinin takip ettiği yıllık konuşmayı, Rus medyası canlı yayınlarla aktarıyor. Putin'in 18 Mart'taki başkanlık seçimlerini kazanarak görevinde dördüncü döneme geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Muhalif lider Alexei Navalny’nin seçimlerde yarışmasına izin verilmedi.

AİHM’den çekilme iddiası

Diğer yandan bir Rus haber ajansı, kaybedilen davalar üzerine Kremlin’in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden çekilmeyi planladığını duyurdu.

Putin, uluslararası mahkemeler tarafından alınan kararların Rusya Anayasa Mahkemesi tarafından geçersiz sayılmasını öngören yasayı 2015 sonunda onaylamıştı.