Dünya Son dakika... Rakka'dan en net fotoğraflar! Havadan bildiri atılıyor...

Son dakika... Rakka'dan en net fotoğraflar! Havadan bildiri atılıyor...

29.03.2017 - 11:10 | Son Güncellenme:

Başkent ilan ettiği şehirden bugüne kadar görülmemiş fotoğrafları paylaşan terör örgütü IŞİD, yaklaşık 300 bin sivili canlı kalkan olarak kullanıyor. ABD uçaklarının bölgede yaşayanlara attığı bildirilerde sivillerden bot veya tekne kullanmamaları isteniyor. Uyarı metninde "IŞİD silah ve militan nakliyesi için bot ve tekne kullanıyor. Bota ve tekneye binmeyin, hava saldırıları geliyor" ifadesi yer alıyor.

Son dakika... Rakkadan en net fotoğraflar Havadan bildiri atılıyor...

Terör örgütü IŞİD, elinde tuttuğu en büyük kent Musul'u adım adım kaybederken başkent ilan ettiği Suriye Rakka'da savaşa hazırlanıyor. IŞİD'in an itibariyle son kalesi olan ve Kasım 2016'dan bu yana etrafı çevrilen kentten yeni fotoğraflar geldi.

Haberin Devamı

Kendi haber ajansı aracılığıyla fotoğrafları paylaşan örgüt, cephede savaşan teröristlerin yanında kent içinden görüntülere yer verdi. Camiden çıkan bir kalabalığı gösteren fotoğrafın yanında bir başka karede pazarda alışveriş yapan erkekler var.

Rakka'nın genel manzarasını gösteren fotoğraf ise, stadyumun hemen yanında akşamüstü çekilmiş. Halihazırda 300 bin kadar sivilin yaşadığı tahmin edilen Rakka'da, terör örgütü sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, örgütün elindeki tüm imkanlarla yaklaşan savaşa hazırlandığını bildiriyor.

Tavrah kuşatıldı

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'lilerin çoğunluğunu oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDF) ise, Rakka'nın 60 kilometre batısındaki Tavrah ilçesini kuşatıyor.

Haberin Devamı

ABD'nin hava indirme operasyonuyla destek verdiği ve 100'den fazla deniz piyadesini gönderdiği operasyonda, Rakka-Tabka yolu da tamamen kontrol altına alındı.

Son dakika... Rakkadan en net fotoğraflar Havadan bildiri atılıyor...

Bot ve teknelere binmeyin

ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları, bölgede yaşayan halka havadan bildiri atıyor. Atılan bildirilerde sivillerden Fırat Nehri üstünde bot veya tekne kullanmamaları isteniyor. Uyarı metninde "IŞİD silah ve militan nakliyesi için bot ve tekne kullanıyor. Bota ve tekneye binmeyin, hava saldırıları geliyor" ifadesi yer aldı.

Daha önce Suriye'nin en büyük barajı Tabka ile askeri havaalanı IŞİD'den kurtarılmıştı.

Son dakika... Rakkadan en net fotoğraflar Havadan bildiri atılıyor...

Barajın kapakları açıldı

IŞİD, birkaç gün önce hava bombardımanında barajın zarar gördüğünü ve yıkılma tehlikesiyle karşıya karşıya olduğunu duyurmuştu. Suriyeli mühendisler dün barajın su kapaklarını açtı ve duvarlara binen yüksek basınç azaltıldı. Barajın tamir edilmesi için operasyona ara verildi, bölgedeki Reuters foto muhabiri su birikintisi çevresinde hiç silah sesinin duyulmadığını aktarıyor.

Reuters haber ajansı da barajdan ilk fotoğrafları servis etti. Fotoğraflarda çalışan mühendislerin yanında, Suriye Kızılayı'ndan yetkililer ve silahlı YPG'liler de göze çarpıyor.

Haberin Devamı

Tabka Barajı ve hemen yanındaki Tavrah ilçesi, Rakka operasyonu için hayati önem taşıyor. Rakka'dan IŞİD'in süpürülmesi için büyük operasyonun yakın zamanda başlaması bekleniyor.

Elindeki toprakların üçte ikisini kaybeden terör örgütü IŞİD, Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'u da yitirmesi halinde sadece Rakka'ya sıkışacak.

Terör örgütü, batıdaki en büyük merkezi El Bab'dan Türkiye'nin sınır ötesi harekâtı Fırat Kalkanı ile temizlenmişti.

Yazarlar