Gündem Son dakika: Reina'daki 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı onlar üstlendiler!

Son dakika: Reina'daki 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı onlar üstlendiler!

02.01.2017 - 11:19 | Son Güncellenme:

İstanbul Ortaköy'deki ünlü gece kulübü Reina'da yaşanan terör saldırısı ile ilgili son dakika gelişmesi... 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı IŞİD üstlendi. Örgütün açıklamasında, alçak saldırı 'mübarek', terörist 'kahraman' olarak nitelendi.

Son dakika: Reinadaki 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı onlar üstlendiler

Terör örgütü IŞİD, İstanbul'daki gece kulübünde 39 insanın yaşamını yitirdiği saldırıyı üstlendi.

Haberin Devamı

IŞİD'in katliamı üstlendiği açıklamayı, Reuters haber ajansı 'acil' koduyla dünyaya duyurdu. Terör örgütü açıklamasında, alçak saldırı 'mübarek', terörist 'kahraman' olarak nitelendi. Açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren teröriste ne olduğuyla ilgili bir bilgi yer almadı.

IŞİD'in açıklaması, tüm dünyada yankı buldu. BBC, CNN, Al Jazeera, The Guardian, Washington Post, Independent gibi dünyanın en büyük medya organları haberi son dakika olarak verdi.

DAHA ÖNCE BİR KEZ ÜSTLENDİLER ANCAK...

Al Jazeera Türk, IŞİD'in daha önce Türkiye'de 4 Kasım'da Diyarbakır'da bombalı araçla düzenlenen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı üstlendiğini aktarıyor. Ancak, hükümet söz konusu saldırının IŞİD değil PKK bağlantılı TAK tarafından gerçekleştirildiğini duyurmuştu.

Haberin Devamı

Örgüt bunun dışında, Türkiye'de düzenlediği hiçbir saldırıyı üstlendiğine dair bir açıklama yapmamıştı.

İstanbul Ortaköy'de yeni yılın ilk saatlerinde gerçekleşen saldırıda, bir terörist uzun namlulu silahla gece kulübüne girmişti. 39 insanin hayatını kaybettiği saldırıda yaralanan 70 kişiden bazılarının durumu ağır.