Gündem Zeytin Dalı Harekâtı 38. gününde! İşte tüm gelişmeler...

Zeytin Dalı Harekâtı 38. gününde! İşte tüm gelişmeler...

26.02.2018 - 08:43 | Son Güncellenme:

TSK ve ÖSO, Afrin'in Aşağı Sinara ve Yukarı Sinara köylerini  teröristlerden temizledi. Böylece Afrin'deki teröristlerin Türkiye sınırıyla kara teması tümüyle kesilerek, kurtarılan alandaki "hilâl" tamamlandı. TSK, yaptığı açıklamayla etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2059'a çıktığını duyurdu. 2059 teröristten 58'i sağ ele geçirildi.  Zeytin Dalı Harekâtı'nda sınıra çok sayıda tank ve Fırtına obüsü sevk edildi, insansız hava araçları gökyüzünde. Afrin'de köşeye sıkışan terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG, sivilleri silahlandırmaya başladı. Sosyal medyada yer alan görüntülerde köylülere askeri eğitim verildiği görülüyor.

Zeytin Dalı Harekâtı 38. gününde İşte tüm gelişmeler...

milliyet.com.tr


20.48 : Seyf Ebubekir önderliğindeki Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Hamza Tümeni, Bey Obası köyünü terör örgütü PKK'dan temizledi. Seyf Ebubekir önderliğindeki ÖSO'ya bağlı Hamza Tümeni, Bey Obası köyünü terör örgütü PKK'dan temizledi. Ayrıca Ali Uşağı köyünde PKK'lı teröristler tarafından tahrip edilen ve kapısına kilit vurulan cami temizlenip düzenlenerek, tekrar ibadete açıldı.

18.50 : Kilis’e bağlı Gülbaba bölgesinde sabah saatlerinden itibaren sessizlik hakim iken, akşam saatlerinde karakollarda bulunan tank ve fırtına obüs topları Darmık Dağı arkası ve Bülbül tepesindeki YPG mevzilerini vurdu. Yoğun yağış ve sise rağmen ardı ardına ateşlenen toplarla önceden belirlenen YPG mevzileri vurulurken, ÖSO birliklerinin ise güneye doğru ilerledikleri öğrenildi.

18.29 : Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar yaptığı açıklamada, "Teröristler ve destekleyen dış güçler hezimete uğratılacak. Temizlenen bölgelerde insanlar evlerine dönmeye başladı." dedi. Org. Akar ayrıca beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte Hatay'daki çeşitli karakol ve birliklerde denetlemelerde bulundu.

16.30 : Anadolu Ajansı, Zeytin Dalı Harekatının başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen 2059 teröristten 58'inin sağ ele geçirildiğini açıkladı.

16.25 : TSK ve ÖSO, Afrin'in Aşağı Sinara ve Yukarı Sinara köylerini teröristlerden temizledi. Böylece Afrin'deki teröristlerin Türkiye sınırıyla kara teması tümüyle kesilerek, kurtarılan alandaki "hilal" tamamlandı.

Zeytin Dalı Harekâtı 38. gününde İşte tüm gelişmeler...

15.30 : Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, Hatay'da. Komutanlar, sınırdaki birlikleri denetliyor.

14.40 : Hatay'ın karşısında yer alan terör mevzileri top atışlarıyla dövülüyor.

Anadolu Ajansı, sınıra sevk edilen çok sayıda tankın fotoğraflarını servis etti. En dikkat çekici kare ise, gökyüzünde uçan bir insansız hava aracı.

Fırtına obüsü yüklü yedi TIR'dan oluşan konvoy da, Kilis'in Musabeyli ilçesine ulaştı.

12.20 : Afrin'in batısındaki Şeyh Hadid bölgesinde yer alan Karmanluk/Harmanlık köyü teröristlerden temizlendi. Türkiye sınırının sıfır noktasındaki köyün alınması, Karmanluk'tan Fırat Nehri'ne kadar uzanan Türkiye-ÖSO hattının, Cinderes bölgesindeki birliklerle birleşmesi için önemli bir adım.

11.00 : Afrin'de köşeye sıkışan terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG, sivilleri silahlandırmaya başladı. Sosyal medyada yer alan görüntülerde köylülere askeri eğitim verildiği görülüyor.

09.20 : TSK: Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2059.

08.20 : Uluslararası haber ajansı Reuters, Afrin'e doğru giden bir füzenin fotoğraflarını dünyaya geçti. Füzenin fırlatıldığı yer, Raco'nun kuzeyi. Ajans ayrıca Hatay-Afrin sınır hattından da Türk askerlerinin yer aldığı kareleri servis etti.

08.05 : Türk savaş uçakları batı cephesindeki Raco ve Şeyh Hadid'de gece saatlerinde terör mevzilerini yerle bir etti. Uçaklardan sonra helikopterler de bölgeye bomba yağdırdı. Yerel kaynaklar, bombardımanda bazı rejim milislerinin de öldüğünü aktarıyor.

Zeytin Dalı Harekâtı 38. gününde İşte tüm gelişmeler...

YÜZDE 23 TEMİZLENDİ

07.40 :
Zeytin Dalı Harekâtı'nda bugüne kadar 537 kilometrekare YPG'li teröristlerden temizlendi. Bu alan, Afrin'in yüzde 23'üne tekabül ediyor. Dün kuzey ve batı cephelerinin birleşmesiyle önemli bir adım atıldı. Haritada dün alınan yerler açık yeşil renkte görülüyor.

07.00 : Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı'nın 38. gününde bütün gelişmeleri canlı blogla aktaracağız.