Dünya Son dakika... Rus jetleri, ABD ve Norveç savaş uçaklarının önünü kesti

Son dakika... Rus jetleri, ABD ve Norveç savaş uçaklarının önünü kesti

06.06.2017 - 13:17 | Son Güncellenme:

Rusya Savunma Bakanlığı, Baltık Denizi üstünde uçan ünlü Amerikan bombardıman uçağı B-52'nin engellediğini duyurdu. Saatler sonra bu kez bir Norveç devriye uçağı Barent Denizi üstünde durduruldu. Halihazırda, Rusya'nın batı sınırındaki Letonya kıyılarında dev bir NATO tatbikatı icra ediliyor.

Son dakika... Rus jetleri, ABD ve Norveç savaş uçaklarının önünü kesti

Rusya Savunma Bakanlığı, Baltık Denizi üstünde uçan Amerikan savaş uçağının engellediğini duyurdu. TASS haber ajansının dünyaya geçtiği gelişmeyi, Reuters son dakika koduyla verdi.

Haberin Devamı

Habere göre, ünlü bombardıman uçağı B-52, Rusya'nın Baltık Denizi sınırları üstündeydi. Bakanlık açıklamasında, Moskova saatiyle saat 10.00 sularında fark edilen ABD uçağına Sukhoi-27'ler tarafından müdahale edildiği belirtildi.

Gün içinde bir başka Rus savaş uçağı, bu kez Norveç devriye uçağı için havalandı. Savunma Bakanlığı, Barent Denizi üstündeki Norveç savaş uçağının Rus MiG-31 jeti tarafından durdurulduğunu açıkladı. Açıklamada, Norveç uçağının P-3 Orion olduğu belirtildi.

Halihazırda Rusya'nın batı sınırındaki Letonya'da büyük bir NATO tatbikatı icra ediliyor. Rusya tarafından engellenen uçağın, bu tatbikattan havalandığı tahmin ediliyor. Henüz bir resmi açıklama yok.

Ventspils'te düzenlenen ve BALTOPS 2017 adı verilen çok uluslu tatbikatta, Amerikan donanma kuvvetleri de gövde gösterisi yapıyor.

Haberin Devamı