Dünya Son dakika… Rusya ABD'yi uyardı! Çok yıkıcı sonuçları olur

Son dakika… Rusya ABD'yi uyardı! Çok yıkıcı sonuçları olur

07.02.2019 - 11:10 | Son Güncellenme:

Rusya, Venezuela hakkında askeri ihtimallerden bahseden ABD'yi, böyle bir hamlenin "çok yıkıcı sonuçlar"ı olacağını belirterek uyardı.

Son dakika… Rusya ABDyi uyardı Çok yıkıcı sonuçları olur

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Venezuela’nın içişlerine askeri müdahalenin “en kötü senaryo” olduğunu ve böyle bir hamlenin çok yıkıcı sonuçları olacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Ryabkov, ABD'nin ardından kendilerinin de askıya aldığı INF Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’yla (INF) ilgili yeni bir teklif beklediklerini de belirtti.

"ABD INF’den çıkarsa, biz de çıkarız"

ABD ve Rusya’nın sırası ile Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’nı (INF) 6 aylığına askıya aldıklarını duyurmalarından sonra, dün Rusya’dan yeni bir hamle daha gelmişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 6 ay içerisinde ABD’den uygun bir karşılık alamamaları hâlinde, INF'den çıkacaklarını duyurmuştu. Lavrov, "INF Anlaşması konusunda, zaten ABD’nin tüm asılsız suçlamalarına tüm yanıtları verdik. Başkan Putin bizim duruşumuzu belirlerdi. Biz bir ayna gibi hareket edeceğiz" demişti.

ABD’nin tüm girişimlerine karşılık vereceklerini belirten Lavrov, “ABD’liler anlaşmaya katılımlarını askıya aldı. Biz de aynısını yaptık. 6 aylık sürenin bitmesi üzerine, ABD’li yetkililerin, ABD’nin anlaşmadan çekileceği yönündeki resmi notlarının sonuçlarına göre biz de anlaşmayı uygulamayı durduracağız” ifadesini de kullanmıştı.

Haberin Devamı