Dünya Son dakika! Rusya lideri Putin Ankara'ya geliyor...

Son dakika! Rusya lideri Putin Ankara'ya geliyor...

08.12.2017 - 16:31 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davet ettiği Rus lider, Pazartesi günü Türkiye'nin başkentini ziyaret edecek. Ankara'daki randevu, liderlerin son bir yıldaki yedinci yüz yüze görüşmesi olacak.

Son dakika Rusya lideri Putin Ankaraya geliyor...

Son aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la peş peşe görüşmeler gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önümüzdeki hafta Türkiye'yi ziyaret edecek. Putin, son olarak 28 Eylül'de Ankara'ya gelmişti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan resmi açıklama şöyle:

"Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak, 11 Aralık 2017 tarihinde ülkemize bir ziyarette bulunacaktır.

Cumhurbaşkanımız ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin’in Ankara’da gerçekleştirecekleri görüşmelerde, Türkiye ve Rusya arasındaki ikili ilişkilerin yanısıra, başta Kudüs konusundaki son gelişmeler ile Suriye’deki durum olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında da görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir."

Pazartesi günü gerçekleşecek randevu, Erdoğan ve Putin arasında Ağustos 2016'dan bu yana gerçekleşecek yedinci yüz yüze görüşme olacak.

Haberin Devamı

Liderler en son geçen ay Soçi'deki Suriye zirvesinde bir araya gelmişti.