Gündem Son dakika... Hedef artık parmak ucunda!

Son dakika... Hedef artık parmak ucunda!

23.02.2018 - 08:36 | Son Güncellenme:

Batı cephesindeki Raco bölgesinde yer alan Maskah köyü bugün öğle saatlerinde ele geçirildi, kritik beldenin girişine ulaşıldı. Beyaz dumanların yükseldiği bölgeden gelen bir fotoğrafta, ÖSO üyesi Raco'yu parmağıyla gösteriyor. Afrin'e yaklaşan 40 araçlık YPG konvoyu, fırlatılan roketlerle havaya uçuruldu. İmha edilen konvoyun gündüz çekilmiş fotoğrafları yayınlandı. Konvoyda ölenler arasında bir rejim milisi de var. TSK, bu sabah yaptığı açıklamada etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1873 olduğunu duyurdu. Zeytin Dalı Harekâtı'nın başlangıcından bu yana çatışmaların sürdüğü Cinderes'te bu sabah önemli bir zafer kazanıldı, Bafler köyü YPG'lilerden temizlendi. Cinderes'e birkaç kilometre mesafedeki köyden ilk fotoğraflar geldi. Böylece Cinderes önünde hiçbir köy kalmamış oldu. Beşar Esad ve YPG işbirliğinde yeni gelişme. Afrin'in hemen doğusunda yer alan Tel Rıfat'ın birkaç saat içinde teröristler tarafından rejim güçlerine devredileceği belirtiliyor.

Son dakika... Hedef artık parmak ucunda

17.00 : Maskah'ın alınmasıyla Raco'daki teröristler Türk özel kuvvetler askerleri ve ÖSO unsurlarıyla yüz yüze gelmiş oldu. Raco'dan beyaz dumanların yükseldiği fotoğraflar paylaşılırken, bir ÖSO üyesi parmağıyla artık önünde hiçbir engel kalmayan Raco'yu gösteriyor.

Haberin Devamı

16.55 : Bugün alınan köylerle birlikte Afrin'in yüzde 20'si teröristlerden kurtarılmış oldu.

16.25 : TSK: Sivillerin zarar görmemesi için hassasiyet gösterilmektedir. Terör örgütünden temizlenen yerleşim yerlerinde halkın evlerine dönmeye başladıkları gözlenmektedir.

14.35 : Gece yarısı Türk roketlerinin imha ettiği terör konvoyunun gündüz çekilmiş fotoğrafları yayınlandı. Çarpıcı karelerde otobüs ve kamyonların tamamen küle döndüğü görülüyor. Genelkurmay Başkanlığı, yaklaşık 40 araç bulunan konvoyun vurulduğunu 00.45'teki resmi açıklamayla duyurmuştu.

13.20 : Beşar Esad ve YPG işbirliğinde yeni gelişme. Afrin'in hemen doğusunda yer alan Tel Rıfat'ın birkaç saat içinde teröristler tarafından rejim güçlerine devredileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

13.10 : Anadolu Ajansı: Afrin'de 415 kilometrekare alan temizlendi. Teröristlerin Türkiye ile olan sınır temasının kesilmesine kuzeyden 7, batıdan 7,8 kilometre kaldı.

12.50 : Batı cephesindeki Raco'nun güneyinde yer alan Maskah çevresindeki şiddetli çatışmaların ardından köy ele geçirildi. YPG'lilerden kurtarılan nokta sayısı şu an 101.

12.00 : Türkiye'nin fırlattığı roketlerle vurulan terör konvoyunda ölenler arasında bir milis de var.

Son dakika... Hedef artık parmak ucunda

11.15 : Bu sabah YPG'li teröristlerden kurtarıldığı duyurulan Bafler köyünden ilk fotoğraflar geldi. Gece saatlerinde çekilen karelerde zırhlı araçlar dikkat çekiyor.
Son dakika... Hedef artık parmak ucunda

09.55 : Terör yandaşları, İngiltere'nin başkenti Londra'da Afrin için gösteri yaptı. Sokağa dökülenler ellerinde terör başı Öcalan'ın posterleri ile PKK paçavralarını taşıdı. Terör taraftarları daha önce de Avrupa'nın başka kentlerinde benzer gösteriler yapmıştı.

09.50 : TSK, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1873'e çıktığını açıkladı.

09.15 : ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "Bizim doğuda birlikte çalıştığımız bazı güçlerin (YPG/PKK), Afrin'e doğru gittiğini görüyoruz" dedi. Nauert'e göre, teröristlerin bir kısmı ailevi ilişkiler nedeniyle Afrin yollarına düştü!

Haberin Devamı

Sözcü Nauert, "Afrin'de olup bitenler DEAŞ'a karşı mücadeleden dikkati başka tarafa çekiyor. Tekrar, bu bir dikkat dağılması çünkü artık eskisi gibi DEAŞ'la mücadele etmemiz gerektiği gibi edemiyoruz" ifadesini kullandı.

09.00 : Zeytin Dalı Harekâtı'nın başlangıcından bu yana çatışmaların sürdüğü Cinderes'te bu sabah önemli bir zafer kazanıldı, Bafler köyü YPG'lilerden temizlendi. Böylece Cinderes önünde hiçbir köy kalmamış oldu.

Cinderes, teröristlerin Reyhanlı'ya roket attığı bölge.

08.00 : Genelkurmay Başkanlığı, gece yarısı 00.45'de Afrin'e giden bir terör konvoyunun vurulduğunu duyurdu.

Resmi açıklamaya göre, 30-40 araçtan oluşan konvoyda çok sayıda terörist ve silah bulunuyordu. Konvoyun hedef alındığı yer, Afrin'in güneydoğusundaki Ziyare kontrol noktası.

Kente 15 kilometre mesafede gerçekleşen operasyon sonrasında terör konvoyu ateş topuna döndü. Genelkurmay Başkanlığı, karadan konvoya ateşlenen roketlerin fotoğraflarını servis etti.

Haberin Devamı

YouTube üzerinden paylaşılan konvoyun vurulma görüntüleri ise sosyal medya tarafından silindi. Bunun üzerine Twitter hesabından görüntüler bir kez daha yayınlandı.

Son dakika... Hedef artık parmak ucunda

Yerel kaynaklar, imha edilen konvoydan çok sayıda fotoğrafı sosyal medyadan paylaşıyor.

SAVAŞ UÇAKLARI PEŞ PEŞE VURDU

07.35 : Türk savaş uçakları, Afrin üzerinde uçtu ve YPG'nin terör mevzilerini bombardımana tuttu. Vurulan mevziler arasında Meryemin, Basuta köyü ve Ehlem Dağı yer alıyor. Ayrıca Deyr Cemal yakınlarındaki iki füze rampası da imha edildi.

07.30 : Tel Rıfat'ın doğusundaki Şeyh İsa köyünde yer alan YPG'nin mühimmat deposu jetler tarafından havaya uçuruldu.

07.20 : ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Beşar Esad milislerinin Afrin'de YPG'ye destek vermesine ilişkin soruları geçiştirdi. Sözcü Dana White, haftalık basın toplantısında milislerin Afrin'e gitmesiyle ABD'nin Beşar Esad rejimi ile işbirliği yaptığı anlamına gelip gelmediğine yönelik bir soruyla karşılaştı. Konuyla ilgili elinde bilgi olmadığını belirten White, soruyu daha sonra yazılı yanıtlayacağını belirterek geçiştirmeye çalıştı.

Haberin Devamı

07.00 : Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı'nın 35. gününde tüm gelişmeleri anbean canlı blogla aktaracağız.