Dünya Son dakika... Trump'dan Kuzey Kore'ye yaylım ateşi! 'Utanç verici'

Son dakika... Trump'dan Kuzey Kore'ye yaylım ateşi! 'Utanç verici'

06.07.2017 - 16:41 | Son Güncellenme:

Polonya ziyaretinde konuşan ABD lideri, ilk uzun menzilli kıtalararası füzesini test eden Kuzey Kore'ye "Böyle davranmaları utanç verici. Çok ama çok tehlikeli biçimde hareket ediyorlar, bu konuda bir şeyler yapılmalı" sözleriyle yüklendi. Rusya'nın ABD'deki başkanlık seçimlerine burnunu soktuğuna inandığını belirten Trump, ancak bundan kesinlikle emin olamadığını aktardı.

Son dakika... Trumpdan Kuzey Koreye yaylım ateşi Utanç verici

G20 zirvesi öncesinde ikinci yurt dışı gezisini Polonya'ya yapan ABD Başkanı Donald Trump, burada hem Kuzey Kore hem de Rusya'ya mesajlar verdi.

Haberin Devamı

Trump, Krasinski Meydanı'nda kalabalık bir topluluğa seslendi. Uluslararası haber televizyonlarının canlı yayınladığı konuşmada ABD Başkanı, Kuzey Kore'nin ilk uzun menzilli kıtalararası balistik füzesini denemesinin sonuçları olacağını söyledi.

Pyongyang'ın testlerine karşı Washington'ın 'çok ciddi şeyler' düşündüğünü belirten Trump, "Böyle davranmaları utanç verici. Çok ama çok tehlikeli biçimde hareket ediyorlar, bu konuda bir şeyler yapılmalı" diye konuştu.

ABD lideri, "Uluslarımızı terörizm tehlikesinden korumakla kalmayıp Kuzey Kore tarafından gelen tehditle de başa çıkmalıyız. Ayrıca bunun bir tehdit olduğu şüphe götürmez. Ve biz bununla çok güçlü bir şekilde mücadele edeceğiz" dedi.

Trump ayrıca, uluslararası topluma Kuzey Kore'ye karşı birlik olma çağrısı yaptı.

Son dakika... Trumpdan Kuzey Koreye yaylım ateşi Utanç verici

'Rusya burnunu soktu'

Haberin Devamı

Rusya'nın ABD'deki başkanlık seçimlerine burnunu soktuğuna inandığını belirten Trump, ancak bundan kesinlikle emin olamadığını aktardı.

ABD Başkanı, selefi Barack Obama'yı Rusya'nın seçimlere müdahale etmesine izin vermekle de suçladı.

ABD lideri, Almanya'daki G20 zirvesinde Cumartesi günü ilk kez yüz yüze görüşeceği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bu konuyu ele alıp almayacağına ise değinmedi.

Son dakika... Trumpdan Kuzey Koreye yaylım ateşi Utanç verici

Trump'ı dinleyenler arasında aynı zamanda danışmanları olan kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner de vardı.

Trump'ın Polonya'da Baltık, Adriyatik ve Karadeniz bölgesindeki Avrupa Birliği (AB) üyesi 11 ülkenin lideriyle görüşmesi bekleniyor.