Gündem Van’da bir patlama şoku daha!

Van’da bir patlama şoku daha!

27.07.2016 - 08:00 | Son Güncellenme:

PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmesinin ardından bir acı haber daha geldi. Ajanslara düşen son dakika haberine göre aynı bölgede bir patlama daha meydana geldi.

Van’da bir patlama şoku daha

Van’n Edremit İlçesi’nde 1 askerin şehit olduğu, 2 asker ve 1 polisin yaralandığı Hacıbekir Mahallesi Bayırlı Sokak’ta saat 15.10 sıralarında bir patlama daha meydana geldi. Patlamada, kimliği henüz belirlenemeyen 1 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı. Yaralı hastanede tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Bölgede operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerinin giriş ve çıkışları da kontrollü bir şekilde sağladığı belirtildi.

Bölgede PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon sürüyor.

ŞEHİDİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Van’ın Hacıbekir Mahallesi’ndeki PKK’lı teröristlere müdahale eden zırhlı aracın geçişi sırasında daha önce yola döşenen el yapımı patlayıcının inflak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada şehit düşen askerin Piyade Onbaşı Ömer Öner olduğu belirlendi.

ŞEHİT ASTSUBAY TÖRENLE UĞURLANDI

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde yapımı süren Silvan Barajı’na PKK’lıların düzenlediği silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Metin Uysal için Diyarbakır Asker Hastanesi’nde uğurlama töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7’inci Kolordu Komutan Vekili ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik, kamu müdürleri ile polis ve askerler de katıldı. Şehit Astsubay Metin Uysal’ın cenazesinin ambulanstan alınarak katafalka konulmasıyla başlayan törende şehidin özgeçmişi okundu. Şehit Uysal’ın mart ayında Diyarbakır’a tayin olduğu belirtildi. Şehit Uysal, okunan duaların ardından toprağa verilmek üzere memleketi Düzce’ye gönderildi.

Ayrıntılar geliyor...