Gündem Son dakika... Yavru domuza işkence yapan şüpheli yakalandı

Son dakika... Yavru domuza işkence yapan şüpheli yakalandı

07.12.2018 - 21:19 | Son Güncellenme:

Ankara'da yavru domuza işkence yaparken çekilmiş görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Şükrü Y., Ankara Emniyeti Gasp bürosu ekiplerince yapılan operasyonla adresinde gözaltına alındı.

Son dakika... Yavru domuza işkence yapan şüpheli yakalandı

Üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen şüphelinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım infial yaratırken, çok sayıda hayvansever görüntülere tepki göstermiş, olayla ilgili Ankara Barosu Hayvan Hakları Kurulu tarafından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştu. Şüpheliyle ilgili adli işlemlerin başlatıldığı öğrenilirken, gözaltına alınan üniversite öğrencisine ilgili bakanlıkça para cezası verilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Ankara'da yaşadığı belirlenen ve yakaladığı yavru domuzu defalarca bıçakladığı görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Şükrü Y., Gasp bürosu ekiplerince adresine düzenlenen operasyonun ardından gözaltına alındı. İfadesi alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüpheli hakkında adli işlemlerinin başlatıldığı öğrenilirken, şüpheliye ilgili bakanlıkça da idari para cezası verilmesi bekleniyor.

HAYVANSEVERLER AYAĞA KALKTI

Şükrü Y.’nin sosyal medya paylaşımı çok sayıda kişi tarafından tepkiyle karşılanırken, tepkilerin artması üzerine harekete geçen Ankara Barosu Hayvan Hakları Kurulu, şüpheliyle ilgili, 'Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefetten cezalandırılması için, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Haberin Devamı

Baro tarafından suç duyurusu dilekçesinde şu ifadeler yer verilmişti: "Şüphelinin kendi instagram hesabından paylaştığı video izlendiğinde; şüpheli tarafından savunmasız ve zararsız bir hayvana karşı canavarca hislerle birden çok bıçak darbesi vurulduğu görülecektir. Ayrıca şüpheli bu eylemini kayıt altına alarak ve sosyal medyada paylaşarak adeta vahşetinden övünç duymuş, eylemini herkesin gözleri önüne sermiştir. Açık yasa maddelerine rağmen şüpheli, yasaları ihlal ederek, yavru bir domuza işkence ederek, birden çok bıçak darbesiyle ölümüne neden olmuştur. Söz konusu şahsın daha fazla hayvana zarar vermemesi, eziyet edememesi, kanunlarımızın öngördüğü şekilde idari para cezasına çarptırılması için gerekli soruşturma yapılarak cezalandırılması için bu suç duyurusunda bulunmak zorunlu olmuştur."