Gündem Son dakika! Zafer Kılınç'ın ilk fotoğrafı ortaya çıktı

Son dakika! Zafer Kılınç'ın ilk fotoğrafı ortaya çıktı

17.04.2018 - 13:46 | Son Güncellenme:

İzmir’deki kumpas ve kurgu ‘Askerii Casusluk’ soruşturmasının savcısı Zafer Kılınç’ın yakalandıktan sonraki ilk fotoğrafı ortaya çıktı.

Son dakika Zafer Kılınçın ilk fotoğrafı ortaya çıktı

Eşi ve ailesiyle birlikte görüntülenen Kılınç, elleri arkadan kelepçeliyken gülümseyen bir halde görülüyor. Kılınç, hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmadan dolayı Kılınç Ankara’ya gönderilecek. Eşi ve kızı ise Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sebebiyle Konya’ya gidecek.

Haberin Devamı

357 kişiye dava açtı

Zafer Kılınç, İzmir’de adı kamuoyunda ‘Askeri Casusluk’ olarak yayılan soruşturmayı yürütmüş 58'i muvazzaf subay 357 sanık hakkında iddianame hazırlamıştı. 1753 sayfalık iddianamede 357 sanık hakkında "suç örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak", "Yasaklanan bilgileri temin etmek", "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek", "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek" suçlarından 2 yıl ile ‘ağırlaştırılmış müebbet’ arasında değişen hapis cezaları istenmişti.

Casusluğun adı var, kendi yok

"Askeri Casusluk" soruşturması olarak basın ve kamuoyunda geniş yer bulunan soruşturmanın iddianamesinde TCK'da yer alan "Siyasal veya Askeri Casusluk(TCK 328)" ya da "Yasaklanan bilgileri casusluk amacıyla temin etmek(TCK 335)" suçlarından herhangi bir ceza talebi yer almamıştı.

Haberin Devamı