Gündem Son depremler! Türkiye'de meydana gelen son depremler hangileri?

Son depremler! Türkiye'de meydana gelen son depremler hangileri?

25.03.2019 - 19:11 | Son Güncellenme:

Yurt genelinde son zamanlarda meydana gelen depremler sonrası vatandaşlar Türkiye'de hangi ilde, kaç şiddetinde deprem oldu sorularının cevaplarını aramaya başladı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar...

Son depremler Türkiyede meydana gelen son depremler hangileri

Türkiye'de Mart ayında meydana gelen depremler sonrası vatandaşlar son depremler için arayışlara başladı. İşte Mart ayında meydana gelen depremler...

MALATYA'DAN DEPREM HABERİ

Bugün Malatya’da meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremde Arguvan ve Hekimhan ilçelerine bağlı mahallelerde bazı evlerde hasar oluştu.

AFAD’ın verilerine göre Malatya’nın Arguvan ilçesinde yaşanan 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede hasar çalışmaları başladı. AFAD ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı ekipler, Arguvan ve Hekimhan’a bağlı bazı mahallelerde hasar çalışması yaptı. Birçok evde hafif derecede çatlak oluştuğu öğrenilirken, yetkililer hasarlı evlere girilmemesi konusunda vatandaşları uyarıyor.

DENİZLİ BEŞİK GİBİ SALLANDI

21 Mart günü Denizli’nin Acıpayam ilçesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, Acıpayam ilçesinde bugün saat 9.15’de yerin 7 kilometre derinliğinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiği belirtildi. Bölgede artçı depremler sürüyor.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Denizli’de 4.1’lik depreme yakalandı. Bakan Selçuk temaslarda bulunmak üzere geldiği Denizli’de ilk olarak Vali Hasan Karahan’ı ziyaret ederek burada koordinasyon kurulu toplantısına katıldı. Ziyarette Bakan Selçuk’u, Vali Karahan, AK Parti milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve protokol üyeleri karşıladı. Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, Vali Hasan Karahan ile görüştüğü sırada, saat 09.15’de, Acıpayam’da meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremi hissettiğini söyledi. Ardından Acıpayam’da geçtiğimiz hafta meydana gelen ve 30 evin yıkıldığı, onlarcasının da zarar gördüğü depreme ve yardımlara değinen Bakan Selçuk, “Bakanlığımız ilk günden itibaren 30 personel ve 8 araçla sahada çalışmalarına başladı. Depremden etkilenen vatandaşlara tüm imkanlar seferber edildi ve etmeye de devam edeceğiz” dedi.

VAN'DA KORKUTAN DEPREM

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre, 14 Mart günü saat 16.18 sıralarında merkez üssü Van Muradiye olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgilere göre, saat 16.18 sıralarında merkez üssü Muradiye ilçesi Açıkyol Mahallesi’nde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk bilgilere göre can ve mal kaybının olmadığı depremde, kısa süreli panik yaşandı.

Yazarlar