Gündem Son kez baba ocağında

Son kez baba ocağında

26.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Malatya’da düşen uçakta şehit olan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Sezer memleketi Eskişehir’de, şehit Hava Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci ise Ereğli’de gözyaşlarıyla toprağa verildi Şehit Üsteğmen Osman Onur Özkaya da memleketi İzmir’de toprağa verildi. Naaşı İstanbul’a getirilen Hava Pilot Üsteğmen Yasin Atalay ise bugün İstanbul’da son yolculuğuna uğurlanacak...

Son kez baba ocağında

Kızı da babası gibi yetim kaldı

Haberin Devamı

İzmir’de dünyaya gelen ve 2 yaşına geldiğinde babası Zeynel Özgür Özbahçeci’yi kaybeden Üsteğmen Özbahçeci’nin 2 yaşındaki kızı babasıyla aynı kaderi paylaştı. Manisa Salihli’de yaşayan anneannesi tarafından büyütülen şehit Özbahçeçi’nin Konya’daki baba ocağında halası Fatma Özbahçeçi, taziye için gelen Ereğli Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Adem Tol’un boynuna sarılıp, ”Benim paşamın kokusu kokuyor” diyerek gözyaşı döktü.

Son kez baba ocağında

‘Atlayamadın mı yavrum’
Fatma Özbahçeçi, Garnizon Komutanı Binbaşı Tol’a, ”Babası 37 yaşında, genç yaşta öldü. Beş gün önce yolcu ettiğimiz yeğenimiz, içine doğmuş gibi ilk kez ısrarla birkaç kez helallik istedi. ‘Kızım beni çok özlemiştir gidince hemen boynuma sarılır’ demişti” diyen Fidancı, yeğeninin kızının babası gibi iki yaşında yetim kalarak babasıyla aynı kaderi paylaştığı için gözyaşı döktü. Fidancı, “Yeğenim babası öldüğünde kendisi 2 yaşındaydı, şimdi kendisi öldü çocuğu 2 yaşında” dedi.
Özbahçeci’nin cenazesi memleketi Ereğli’de toprağa verildi. Dört yıl önce öğretmen Meltem Özbahçeci ile evlenen genç pilot ardında 2 yaşındaki kızı Zeynep İnci’yi bıraktı. Şehidin cenazesi Ulu Camii’ne getirildi. Burada şehidin eşi ve annesi bir süre tabuta sarılıp öptü. Şehidin eniştesi Duran Fidancı, ağlayarak “Bir şey olursa paraşütle atlar, kurtulurum diyordun. Atlayamadın mı yavrum?” diyerek ağladı.
Özbahçeci’nin cenazesi, şehitlik mezarlığında toprağa verildi. Şehidin eşi Meltem Özbahçeci, Türk bayrağı ve fotoğrafı öperek bağrına bastı.
Özbahçeci, 1986 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Hava Harp Okulu’ndan 2008 yılında mezun oldu. 2008-2010 yıllarında 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda uçuş eğitimini tamamladıktan sonra 1. Ana Jet Üs 112. Jet Filo Komutanlığı emrine atandı. 7. Ana Jet Üs 173. Jet Keşif Filo Komutanlığı’na 2011 yılında kol uçucusu olarak atanan ve burada çeşitli görevlerde bulundu.

Haberin Devamı

Son kez baba ocağında

Çocukluğunda hep pilot olacağım derdi

Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer’in (38) cenazesi memleketi Eskişehir’de düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.
Sezer’in Türk bayrağına sarılı naaşı, babası Mehmet ve annesi Ayşe Sezer’in yaşadığı Fatih Mahallesi Nimet Sokağı’na götürüldü. Baba evinde büyük bir Türk bayrağının asılı olduğu görüldü.
Sezer’in eşi Hatice Sezer, kızları Rana Zeynep (8), Ayşe Sena da (4) cenazeyi evde karşıladı. Reşadiye Camii’ndeki cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelenk gönderdiği görüldü.
Namazın ardından şehidin cenazesi askerlerin omuzlarına alınarak, top arabasına konuldu. Sezer’in ailesi top arabasının arkasından yürürken gözyaşlarına boğuldu. Sezer’in cenazesi, Vişnelik Mahallesi’ndeki Hava Şehitliği’nde toprağa verildi.
‘Vatana hizmet ediyorum’
Sezer’in yakınları, “Çocukken uçak gördüğünde tutturdu pilot olacağım diye, öyle de gitti” dedi. Sezer’in son dönemde çevresinden gelen, “Gel emekli ol. Özel şirketlerde daha fazla para kazanırsın” tekliflerine, “Ben bu işi para için değil, ülkeme, vatanıma hizmet için yapıyorum” diyerek, kapıyı kapattığı da öğrenildi. Şehit Kurmay Binbaşı Salih Sezer, 1977 yılında Eskişehir’de dünyaya geldi. Hava Harp Okulu’ndan 1999’da mezun oldu. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda 1999-2001 yıllarında uçuş eğitimini tamamladıktan sonra 3. Ana Jet Üs 131. Jet Filo Komutanlığı’nda göreve başladı. Sezer Malatya’daki 7. Ana Jet Üs Harekât Komutanlığı’nda harekat ve uçuş eğitim kısım amiri olarak görev yaptı. (TÜRKER KARAPINAR - Eskişehir)

Haberin Devamı

Son kez baba ocağında

Haberin Devamı

Annesi acıdan yıkıldı

Üsteğmen Yasin Atalay’ın cenazesi dün askeri törenin ardından İstanbul’a getirildi. Malatya’dan havalanan ve Şehit Üsteğmen Yasin Atalay’ı taşıyan kargo uçağı dün 14.30’da Sabiha Gökçen Havalimanı’na indi. Havalimanındaki karşılamanın ardından şehit pilotun cenazesi daha sonra GATA’ya götürüldü.
Havaalanından döndükten sonra Ümraniye Esenevler Mahallesi’ndeki evine girerken şehidin annesi Kadriye Atalay’ın yürümekte zorlandığı görüldü. Anne Atalay, “Oğlum ölmeden iki gün önce aradı. Telefonda görüntülü gördüm onu. Bana iyi olduğunu söyledi. Sonra ölüm haberi geldi. Ne diyeceğimi bilemiyorum” dedi. Şehit pilotun iki yıllık eşi Neslihan Atalay (25) ise açıklama yapmadı. Yürümekte zorlanan Neslihan Atalay’ın sürekli ağladığı görüldü.
Şehit pilotun amcası Amca Mustafa Atalay “Haberlerde isimleri karıştırılmış diye kendimizi kandırıyorduk ama acı haberi gelen telefonla aldık. Hava Kuvvetleri Komutanlığı önemli bir değerini kaybetti” diye konuştu. Şehit Üsteğmen Yasin Atalay’ın cenazesi bugün Selimiye Camii’nde düzenlenecek törenin ardından Edirnekapı Şehitliği’nde defnedileceği öğrenildi.
Hava Pilot Üsteğmen Yasin Atalay, 1986 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Hava Harp Okulu’ndan 2009 yılında mezun oldu. 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda 2009-2010 yıllarında uçuş eğitimini tamamladıktan sonra 1. Ana Jet Üs 112. Jet Filo Komutanlığı’nda göreve başladı. Atalay, geçen yıl 7. Ana Jet Üs Komutanlığı 173. Jet Keşif Filo Komutanlığı’na kol uçucusu olarak atandı. (GÖKHAN KARAKAŞ - İstanbul)

Haberin Devamı

Son kez baba ocağında

Uçak sevgim oğluma geçti

Şehit düşen Hava Pilot Yüzbaşı Onur Özkaya’nın babası Cengiz Özkaya, dün oğlunu Bostanlı Beşekçioğlu Camii’nden “asker selamı” ile toprağa verildiği Kadifekale Şehitliği’ne uğurladı.
Şehidin eşi Miraç Özkaya, askerlerin omuzlarına aldığı tabutu öperek uğurlarken, anne Aynur Özkaya, top arabasına konan şehit oğlunun ardından fenalık geçirdi, sonrasında ise “Son kez asker selamı veremedim yavruma” diye feryat etti.Baba Emekli Havacı Başçavuş Cengiz Özkaya oğlunun 5 yıllık evli olduğunu ve 11 aylık erkek bebeğini kendilerine emanet ederek şehit düştüğünü belirtti ve şöyle konuştu:
‘Ateş düştüğü yeri yakar’
“Küçüklüğünden beri havacılık tutkusu vardı. Üniversite sınavlarında başka tercih yapmadı. Ben de o zaman çok gururlandım. Çünkü baba mesleği, havacılığı seçmişti. Türk Hava Kuvvetleri’nde uçak bakımcısıydım. Uçak sevgim oğluma da geçmişti. Uçakların arasında büyüdü. 2008 yılında Çiğli’den mezun olunca Malatya’ya gitti. Şark hizmetini de yaptığı için, bu yaz İzmir Çiğli üssüne tayinini bekliyordu. Ama kısmet olmadı. En son şehit düşmeden bir gün önce konuştuk. Bizi davet etti, torunumun yaşını kutlamak için Nisan’ın 3’ünde Malatya’ya gidecektik. Kısmet değilmiş. Ateş düştüğü yeri yakar, biz bunları meslek hayatımızda çok yaşadık. Kendi filomuzdan pilot arkadaşlarımızı kaybettik.”
Uçakların bakımında bir sorun olduğunu sanmadığını da söyleyen Özkaya, “Kendim uçak bakımcı olduğum için, biz çok ince ayrıntısına kadar o uçakların bakımı yapıyoruz. Bu tip kazaların çeşitli sebepleri vardır. Bunlar uzun araştırmalar soncunda ortaya çıkacak” dedi.
(İZMİR Milliyet)