Siyaset ‘Son kullanma tarihi dolmuş’

‘Son kullanma tarihi dolmuş’

05.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ ve onlarla iş birliği yapan baronların ve karanlık güçlerin Kılıçdaroğlu’nun son kullanma tarihinin dolduğuna karar verdiklerini söyleyen Bozdağ, “Yine başka belgeler açıklayacağını söylüyor. Hangi yalancılığını ortaya koyacak göreceğiz” dedi

‘Son kullanma  tarihi dolmuş’

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, dün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’ndeki Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun geçen haftaki açıklamalarını devam ettireceğini söylediğini anımsatılması üzerine Bozdağ, “Sayın Kılıçdaroğlu’nu onurlu bir insan gibi CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmeye davet ediyorum” dedi. Bozdağ, şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Merakla bekliyorum’

“Kaset operasyonunu yapan FETÖ ve onlarla iş birliği içerisinde olan baronlar ve karanlık güçler, Kılıçdaroğlu’nun son kullanma tarihinin dolduğuna karar vermiş durumdalar. Bu malzemeyle daha fazla bir fayda elde edemeyeceğini gördükleri için Sayın Kılıçdaroğlu’nu bir rezillikten öbür rezilliğe iterek toplum içine çıkamaz hale getirmek istiyorlar. Yarın da (bugün) başka belgeler açıklayacağını söylüyor. Ne açıklayacak ben de merakla bekliyorum. Yine hangi yalancılığını ortaya koyacak hep beraber göreceğiz.”

‘Bizim için kıymeti yok’

ABD’de Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla hakkındaki yargılamanın, 17-25 Aralık sürecinde olup bitenlerin kumpas olduğunu ispat ettiğini dile getiren Bozdağ şunları söyledi: “Türkiye, İran ile yaptığı ticaretini ulusal ve uluslararası hukuka uygun olarak yapmıştır. Türkiye, egemen ve bağımsız bir ülkedir. Türkiye hakkında herhangi bir ülkenin yargılama yapması ve Türkiye aleyhine mahkumiyet kararı vermesi söz konusu değildir, olamaz da. Buradan çıkacak kararın bizim açımızdan bir kıymeti yoktur. Bunların tamamı bir komplonun Türkiye’ye dönük ortaya konmasından ibarettir.”

Haberin Devamı

‘Cumhurbaşkanımız sitemde bulunmuş’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırmaya yönelik duyumlar aldığı”na ilişkin açıklamasının hatırlatılması ve bununla ilgili Bakanlar Kurulunda bir çalışmanın başlayıp başlatılmadığını sorulması üzerine Bozdağ, şunları söyledi: “Türkiye’de bugüne kadar bu alanda herhangi bir sınırlama söz konusu olmamıştır, bundan sonra da bu anlamda bir sınırlama söz konusu olmayacaktır. Cumhurbaşkanımızın para transferlerinin kısıtlanması veya engellenmesiyle ilgili de herhangi bir talimatı olmamıştır. Şu anda da bu noktada bir sınırlandırma söz konusu değildir. Yalnız Sayın Cumhurbaşkanımızın dikkat çektiği husus, bugünkü konuşmasında da var, sadece kendi ülkesine güvenmediği için sermayesini başka yere aktarmak isteyenlere dönük bir sitem olduğunu ifade etti.

Türkiye’de serbest piyasa ekonomisinin olduğunu ve bunun devam edeceğini vurgulayan Bozdağ, “Hiç kimsenin bir endişesi olmamalıdır” dedi.

Haberin Devamı