Cadde Son sözü: Teşekkürler

Son sözü: Teşekkürler

29.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İtalyan aktör Bud Spencer, önceki gün 86 yaşında Roma’da son nefesini verdi. Aktörün oğlu, Spencer’ın son sözünün ‘Teşekkür ederim’ olduğunu söyledi

Son sözü: Teşekkürler

İtalyan oyuncu ve yapımcı Bud Spencer, önceki gün hayatını kaybetti. Spagetti Western (Avrupa yapımı Western) filmlerinin unutulmaz ismi 86 yaşındaki Spencer’ın Roma’da son nefesini verdiği açıklandı. Aktörün oğlu Giuseppe Pedersoli’nin açıklamasına göre, Spencer’ın son sözü ‘Teşekkür ederim’ oldu. Ölümünün ardından İtalya Başbakanı Matteo Renzi, “Ciao Bud Spencer, Seni çok sevdik” diye tweet atarken, aralarından Russell Crowe’un da olduğu çok sayıda kişi oyuncun ailesine baş sağlığı diledi.
Gençliğinde yüzücüydü
Gerçek adı Carlo Pedersoli olan aktör, oyuncu Terence Hill ile çektiği filmlerle hafızalarda yer etmişti. Napoli’de doğan oyuncu, gençliğinde umut vaat eden bir yüzücüydü. Yüzmedeki başarısından dolayı Roma’ya davet edilen Pedersoli, 1950’de 100 metreyi bir dakika altında yüzen ilk İtalyan oldu.
Tutkusu oyunculuk
Ancak, Pedersoli’nin tutkusu oyunculuktu. ‘Bu benim kocamın hayaleti’ adlı ilk filmini 1950’de çeken Pedersoli, 80’lerin sonuna dek onlarca filmde başrol oynadı. Spencer’ın akıllara kazınan performansları ise Hill ile oynadığı komedi-aksiyon tipi filmler oldu. 1971 yapımı Trinita Kardeşler, 1977 yapımı ‘Süper Polisler’ ile 1984’te çekilen ‘Çifte Bela’ ikilinin en popüler yapımlarıydı.

Yazarlar