Genel Sağlık Sonbahar yorgunluğunun sebepleri

Sonbahar yorgunluğunun sebepleri

14.09.2015 - 14:25 | Son Güncellenme:

Sonbahar geldiğinde kendinizi yorgun ve halsiz hissediyorsanız bu sorunu gözardı etmemeniz gerekmektedir.

Sonbahar yorgunluğunun sebepleri

Sonbahar mevsiminde sürekli yorgun olduğunu ayrıca alerji ve metabolizma sorunları yaşadıklarını dile getiren pek çok insan bulunuyor. Çoğu zaman mevsim geçişlerinden kaynaklandığı düşünülse de farklı hastalıkların habercisi de olabiliyor.

Haberin Devamı

Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Dr. Mustafa Kemal Ataönder, “Günlük yaşantımız içerisinde yaşanan stres, çevre kirliliği, sigara ve alkol kullanımı, diğer kötü alışkanlıklar, hazır pek çok gıdanın içine konulan katkı maddeleriyle birlikte bedenimizi tam manasıyla patlamaya hazır bir bomba haline getiriyor” dedi.

Ataönder, “Yaşadığımız hastalık ve enfeksiyonların üzerine bir de hatalı beslenme alışkanlıklarımız eklenince vücudumuzun bir toksin deposu olması kaçınılmaz oluyor. İşte bu birikime yani toksinlere serbest radikaller adını veriyoruz. Bedenimizden uzaklaştırmanın yolu ozon terapiden geçiyor” diye konuştu.

SERBEST RADİKALLER YÜZÜNDEN OKSİDATİF STRES YAŞIYORUZ

Serbest radikallerin vücutta hücre dokularına yerleşerek zaman içinde birikme yaptığını ve en sonunda hücre

Haberin Devamı

zarına zarar verdiklerini belirten Dr. Mustafa Kemal Ataönder, “İşte bu hasara oksidatif stres adı veriliyor. Kısaca biriken serbest radikaller yüzünden yorgunluk yani oksidatif stres yaşanıyor. Bunlarla boğuşan vücutta ise metabolizma sorunları, nedeni anlaşılamayan ağrılar, alerji sorunların artması ve sürekli yorgunluk hali gözlemleniyor.

Aterosklerotik hastalıklar, iskemik hastalıklar, serebrovasküler bozukluklar, amfizem, bronşit, Parkinson hastalığı, Alzheimer hastalığı, fibromyalji, gebelik preeklampsisi, serviks kanseri, alkolik karaciğer hastalığı, şeker hastalığı, akut renal yetmezlik, retrolental fibroplazi, oksidatif stresin ortaya çıkardığı bazı hastalıklardır. Ozon tedavisi ile oksidatif stresin azaltılmasının ve ya yok edilmesinin mümkün, hücrelere verilen zarar da önlenebilir” dedi.

OZON TERAPİ, DESTEKLEYİCİ BİR TEDAVİDİR

Ataönder, “ Ozon terapiyi medikal estetik uygulamalar içinde selülit ve benzeri orta deri tedavileri için özellikle kullanıyoruz. Mevsim itibariyle kronik bir yorgunluk ve yapılan işlere odaklanamama gibi sorunlar da yaşanıyorsa ozon terapi var olan hastalıklarda iyileşmeyi ciddi anlamda destekler. Ozonun üç önemli etki mekanizması ile etki gösterdiğini ve oksidatif stresi dolayısıyla hücre ve organ hasarını engellediğini artık çok iyi biliyoruz. Tüm bu olumsuz tabloyu yenmek ve sağlıklı, dinç bir bedene kavuşmak için ozon terapi tercih edilebilir.”

Yazarlar