Teknoloji Sony Xperia XA2 ve Xperia L2 modellerinin tasarımları tam bir hayal kırıklığı

Sony Xperia XA2 ve Xperia L2 modellerinin tasarımları tam bir hayal kırıklığı

05.01.2018 - 13:07 | Son Güncellenme:

Sony’nin tanıtılması beklenen orta seviye modelleri Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra ve Xperia L2’nin tasarımları sızdırıldı. Sony'den tamamen çerçevesiz bir tasarım beklerken firmanı hala eski modayı takip ettiğini görüyoruz.

Sony Xperia XA2 ve Xperia L2 modellerinin tasarımları tam bir hayal kırıklığı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Sony temsilcisi geçtiğimiz günlerde yeni telefonlarının tamamen yenilikçi bir tasarıma sahip olacağını açıklamıştı. Yaptığı sızntılarla ünlü Evan Blass telefonların tasarımlarını sızdırdı. Ancak sızdırılan görüntülere bakıldığında Sony’nin eski tasarımlarından uzaklaşamadığı gözüküyor.

Cihazların ön yüzünün üst kısmında ön kamera ve logo yüzünden kalın bir çerçeve bulunuyor. Ancak yan çerçeveleri eski modellere göre daha ince bir yapıda. Bu çerçeveler arasında, XA2 için 5 inçlik 720p ekran ve XA2 Ultra için 6 inç 1080p ekran olduğu iddia ediliyor. Ayrıca her iki ekranın da yeni nesil telefonların kullandığı 18:9 yerine 16:9 boy oranı olması bekleniyor.

Telefonun arka yüzeyinde tek bir kamera lensi, flaş ve Sony’nin eski modellerindeki yan tarafta bulunan güç düğmesinin yerini alan parmak izi okuyucuyu görüyoruz.

Haberin Devamı

Hem CES 2018 hem de MWC 2018 önümüzdeki iki ayda gerçekleşecek. Sony’ninde bu modelleri bunlardan birinde tanıtması bekleniyor.

Günümüzde çoğu üretici çerçevesiz tasarıma geçerken Sony'nin hala eski tarzı benimsemesi onu rakiplerinin arkasına itiyor. Peki siz Sony'ninbu cihazları hakkında ne düşünüyorsunuz?