Teknoloji Sony Xperia Z5 Hakkında Şok İddia! Isınma Sorunu İle Gelebilir…

Sony Xperia Z5 Hakkında Şok İddia! Isınma Sorunu İle Gelebilir…

24.07.2015 - 10:25 | Son Güncellenme:

Sony, yeni amiral gemi modeli Xperia Z5'i çok yakında tanıtabilir. Peki, telefon hakkında neler biliyoruz? İşte son sızıntılar... Her yıl yeni bir amiral gemi modeli satışa sunmayı ihmal etmeyen Sony,...

Sony Xperia Z5 Hakkında Şok İddia Isınma Sorunu İle Gelebilir…

Sony, yeni amiral gemi modeli Xperia Z5'i çok yakında tanıtabilir. Peki, telefon hakkında neler biliyoruz? İşte son sızıntılar... Her yıl yeni bir amiral gemi modeli satışa sunmayı ihmal etmeyen Sony, bu yılsa Xperia Z5 ile kendi piyasasını hareketlendirmeyi hedefliyor. Bu süreç içerisinde üstün özelliklerde bir akıllı telefon ile karşımıza çıkacak olan firma, yeni ürününde kullanacağı işlemci modeli ile gündeme geldi. İnternete sızan bilgilere göre Xperia Z5 modelinde Qualcomm'un başı dertten kurtulmayan Snapdragon 810 işlemcisi kullanılacak. Son zamanlarda genellikle Qualcomm ile çalışan Japon devi, 810 ile ısınma sorunlarına yol açabilir. Zira bilindiği üzere Snapdragon 810 işlemcisinin yer aldığı telefonlar şu sıralar ısınma sorunları ile haber konusu oluyor. Bu problem ile boğuşan HTC, ne yazık ki yayınladığı sistem güncellemelerine dahi One M9'da ısınma sorunlarının önüne geçemedi. Bir diğer iddia ise Z5'in Full HD ekran ile birlikte geleceği yönünde.

Haberin Devamı

1080p çözünürlükten vazgeçmeyen Sony, üst düzey olarak tanıtılacak olan cihazda 2K ya da buna benzer yüksek kalitede netlik sunmamış olacak. Z5 dışında yine sızan bilgilerde Z5 Compact adlı bir modelin de geliştirildiği belirtiliyor. Selefi Z5'e göre bir adım daha geride kalan Compact, 720p çözünürlük sunan, bir tık daha ufak bir ekrana sahip olacak. Tüm bu bilgilerin sızıntı olarak elimize geçtiğini ve resmiyet içermediğini hatırlatalım. Bu arada Sony, insansız hava aracı sektörüne giriyor. Detaylar için tıklayın.