Yozgat Sorgun'da İlköğretim Haftası Kutlandı

Sorgun'da İlköğretim Haftası Kutlandı

20.09.2017 - 14:53 | Son Güncellenme:

.

Sorgunda İlköğretim Haftası Kutlandı

YOZGAT (AA) - Sorgun’da İlköğretim Haftası törenle kutlandı.

Haberin Devamı

İlköğretim Haftası dolayısıyla Agah Efendi İlkokulu bahçesinde tören düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, törende yaptığı konuşmada, eğitimin, üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik arz eden bir süreç olduğunu belirtti.

İlköğretim davasının, Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetlerin üzerine çıkma ülküsünün temelini oluşturduğunu dile getiren Ekinci, şunları kaydetti:

"İlköğretim, eğitimin ilk ve en önemli basamağıdır. Vatanını milletini bayrağını sevmek, insanı sevmek sonuç olarak yaratılan her şeyi sevmek eğitimin bize kazandırması gereken değerlerdir. Bu nedenle öğrencilerimizin daha çok çalışması, bilgiyi sorgulamaları, öğretmenlerimizin bilgiyi aktaran değil, bilgiye ulaşma yollarını sunan kişiler olmaları, velilerimizin ise her alanda evlatlarına verdiği desteklerle aslında 21. yüzyıl Türkiyesini desteklediklerinin idrakinde olmaları gerekmektedir."

Haberin Devamı

Öğrencilerin şiirler okuduğu ve keman dinletisi sunduğu törende, 4. sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan öğrencilere çiçek ve balon hediye etti.