Siyaset Sorunların üzerine artık biz gideceğiz

Sorunların üzerine artık biz gideceğiz

20.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin artık yanlış güvenlik anlayışını terk ettiğini belirtti. Erdoğan, ‘Sorunların üzerine artık biz gideceğiz. Beklemeyeceğiz, tepelerine bineceğiz’ dedi

Sorunların üzerine artık biz gideceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin artık yanlış güvenlik anlayışını terk ettiğini belirtti. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 28. Muhtarlar Toplantısı’nda şu mesajları verdi:
GENÇLİK BAL ARISI OLMALI: Kurtuluş Savaşımızı öncesiyle ve sonrasıyla çok iyi öğrenmek, çok iyi anlamak mecburiyetindeyiz. Lozan’ı ifade ederek gündeme düşürdüğümüz konu ardından Misak-ı Milli konusu, işte bunlar hepsi bu sürecin nasıl yönetildiğini, bizlere nasıl bazı gerçekleri yanlış öğrettiklerinin en açık ifadesidir. Gençlerin Lozan’ı incelemesinden birileri rahatsız oldu. Varsın rahatsız olsunlar. Niye korkuyorsunuz? İncelensin. Doğru, yanlış bilelim. Yani ‘partimin kurucusu Lozan’da imzaya gitmiş veya imza atmış diye bu doğrudur’ böyle bir mantık olamaz. Sorgulayan bir gençlik istiyoruz. Gençliğimizi bal arısı gibi görmek istiyorum, eşek arısı gibi değil.
BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR: Misak-ı Milli niye rahatsız ediyor, gündeme getiren kim? Gazi Mustafa Kemal. Niye rahatsız oluyorsunuz? Biz olmuyoruz. Misak-ı Milli batıdan doğuya nasıl başlıyor? Burada bir tarih, burada bu milletin geçmişi yok mu? Rahatsız olunmamalı. Birileri bunu anlamak istemiyor. Ama anlayanlar da var. Sayın Bahçeli’nin konuşmasında da ifade ettiği gibi, kendisine teşekkür ediyorum. Kurtuluş Savaşımıza girerken hedefimiz, Misak-ı Milli sınırlarımıza sahip çıkmaktı. Maalesef hedeflerimizi koruyamadık.
TEPELERİNE BİNECEĞİZ: İstiklalimizi bu anlayış ile kazandığımız halde bizi cumhuriyet tarihimizin tamamını ‘hatt-ı müdafaa’ ile geçirmeye zorlayan anlayışı geride bırakmak mecburiyetindeyiz. 93 yıldır başımıza ne geldiyse bundan gelmiştir. Geriye dönüp bakıldığında, bıçak kemiğe dayanmadan harekete geçilmedi. Türkiye, artık bu yanlış güvenlik anlayışını artık terk etmiştir. Bedel ödemek istemiyoruz. Bundan sonra sorunların kapımızı çalmasını beklemeyeceğiz, bıçak kemiğe dayanana kadar sabretmeyeceğiz, gırtlağımıza kadar bataklığa gömülmeye rıza göstermeyeceğiz. Artık sorunların üzerine biz gideceğiz. Terör sorunumuz mu var? Terör örgütlerinin gelip saldırmasını beklemeyeceğiz. Bu örgütler, nerede faaliyet gösteriyorsa, nerede yuvalanıyorsa gidip orada tepelerine tepelerine bineceğiz.
‘Bataklığı kurutacağız’
ÇARESİNE BAKILACAK: Türkiye’ye yönelik tehditlerin sınırlara dayanmasını beklemeyeceğiz. Tehditleri kaynağında yok etmenin çaresine bakılacak. Sineklerle uğraşmak yerine bataklığı kurutmanın yolları bulunacak. PKK saldırdığında karşılık veriyorduk. Bundan sonra saklandığı inlerinde bulup bertaraf edeceğiz. Destek verenlerin kökünü kurutacağız.
DEFOLUP GİDECEKLER: Yurt dışında rahat nefes alamayacaklar. O ülkeleri rahatsız edeceğiz. Ya imha olacaklar ya teslim olacaklar ya da defolup gidecekler.
KİMSEDEN FAYDA YOK: Türkiye., hadiseler karşısında bu yeni güvenlik anlayışına uygun bir duruş sergiledi. Suriye’de Türkiye’nin sınırlarının güvenliğini sağlayacak çözüm bulunması için bekledik. Kimseden fayda yok. Göbeğimizi bizim kesmemiz gerek.
KUSURA BAKMAYIN: Taktik oyunu var. ‘Aşağı gitmeyin’. El Bab var. Kusura bakmayın, oraya da gideceğiz.
‘O meseleyi Musul’da çözeceğiz’
RAHATSIZ OLUYORLAR: Türkiye’nin Musul operasyonuna girmesini engellemeye çalışanlar, Suriye’deki oyunlarını bozmamızdan rahatsız olanlardır. İstiyorlar ki Türkiye yerinde otursun, sonra da payına düşen bedel neyse onu ödesin. Türkiye olarak kendi planlarımızı uygulamaya başladık.
TERK EDİLEMEZ: Musul meselesini, Musul’da çözmek mecburiyetindeyiz. Musul’un mezhepçiliğe feda edilmesi durumunda sorunun Türkiye sınırına dayanması engellenemez.
YOK ÖYLE BİR ŞEY: 911 kilometre Suriye, 350 kilometre Irak sınırımız var. Biz burada sınırdaş olacağız, biz söz söylemeyeceğiz, sınırı olmayanlar, aman ya Rabbi, onlar istediği gibi kesecek, biçecek, ondan sonra da elbiseyi yapacak. Yok böyle bir şey.
KARDEŞLERİMİZE OLAN BORCUMUZDUR: Dün (önceki) akşam Putin ile bir görüşmem oldu ve Halep’i konuştuk. Saat 22.00 itibariyle orada hava bombardımanlarını durduklarını ifade ettiler. El Nusra’nın orayı terk etmesi noktasında kendilerinin ricaları oldu. Arkadaşlarımıza bu konuda gerekli talimatı verdik.Halep’te yanan ateşi bir an önce söndürmek bizim oradaki kardeşlerimize olan borcumuzdur.