Sorunlarınızı Birer Lütuf Olarak Görün

En fazla şeyi, en zor tecrübelerimizden öğreniriz. Öyle değil mi? Buna rağmen bizler, başımıza gelen olayların her zaman en olumsuz yanlarına odaklarınız ve kalan kısmını görmezden geliriz. Yani kalan kısmını, en büyük öğreticilerimiz olan hayat dersleri olarak göremeyiz. Şu zamana kadar karşımıza çıkan olumsuzlukları, engelleri, zorlukları yaşamamış olsaydık eğer, şu anda sahip olduğumuz bilgiye, birikime ve yaşama sahip olamayacaktık.

Yaşadığımız zorluklar, adeta bir öğretmen gibi bize hayatı öğretir. Birkaç yanlış yapmadan yeterince ilerleyemeyiz, başarılı olamayız. En önemlisi de bu yanlışlara veya başarısızlıklara baştan razı olmalıyız, bunları göze alabilmeliyiz. Sonrasında ise, aldığımız yaraları bilgiye deneyime dönüştürmek için elimizden geleni yapmalıyız. Bu sayede ilerleyebiliriz.

Haberin Devamı

Karakterlerimiz, hayatta karşımıza çıkan en zorlu deneyimlerle şekillenir ve anlamlanır. Gerçekten kim olduğumuzu en zor zamanlarımızdaki mücadelelerimiz sırasında keşfedebiliriz.
Çözümlenmemiş, çözümlenemeyen her sorunumuz için sabırla bekleyip, bu süreçten anlam bulmaya çalışmalıyız. Zamanı gelince her olay elbet bir şekilde sonuçlanıyor, ama bu süreçte bu soruna sabırla yaklaşmak ve bu sorunu sevmeye çalışmak kendimiz için yapabileceğimiz en doğru davranış olacaktır. Siz hazır olduğunuzda, o güç sizde mevcut olunca sebepleri zamanı geldiğinde kendiniz görmeye başlayabilirsiniz.


Uzm. Klinik Psik. Nilüfer KOCA