Gündem Soruşturmada tek savcı Bilgili

Soruşturmada tek savcı Bilgili

26.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski özel harekâtçı Ayhan Çarkın’ın itiraflarıyla başlayan soruşturmanın tek savcısı özel yetkili Mustafa Bilgili oldu. Bilgili, 28 Şubat süreciyle Arınç’a suikast soruşturmalarına da bakıyordu

Soruşturmada tek savcı Bilgili

Susurluk hükümlüsü, eski özel harekatçı Ayhan Çarkın’ın “sıra büyükbaşlara da gelecek” sözlerinin ardından Mehmet Ağar ve Korkut Eken’in ifade verip vermeyeceği merak konusu olan faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili tarafından tamamen devralındı.
Kamuoyunda postmodern darbe olarak adlandırılan 28 Şubat süreci ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddialarının araştırıldığı “Kozmik Oda” soruşturmasını da yürüten Bilgili, “Kumarhaneler Kralı” Ömer Lütfü Topal cinayetinin ardından 3 özel harekatçıyı gözaltına alan ekibin başındaki Asayiş Şube Müdürü Fatih Özkan’ın ifadesini aldı. Özkan’ın ifadesine, faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturmayı başından bu yana yürüten özel yetkili savcılar Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür katılmadı.

Çarkın’ın itirafları
Çarkın’ın itiraflarının ardından başlatılan soruşturma savcılar Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür tarafından derinleştirilmişti. Eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin’in de aralarında bulunduğu 7 eski özel harekatçı ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmıştı.
Yüksel ve Özgür, 16 faili meçhul cinayeti soruşturma kapsamına almıştı.

Devre dışı kaldılar
“MİT’çi Tarık Ümit’in gömüldüğü yeri gösteririm” sözleri üzerine tutuklu Çarkın’a İstanbul’da yer gösterme yaptıran savcılar, Behçet Cantürk’ün gözaltına alındığı ve gömüldüğü yeri de Çarkın’la incelemişti. Çarkın, savcılara, “Ümit’in yerini gösteririm” dediği gün gazetecilere de “Karanlıklar aydınlanacak. Sıra büyükbaşlara da gelecek” diye seslenmişti. Savcılar Yüksel ve Özgür’ün son işlemi Çarkın’a yer gösterme oldu. Önce, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’nin, savcılar Yüksel ve Özgür’ün yürüttüğü soruşturmada koordinatör savcı olarak görevlendirildiği bilgisi basına yansıdı. Ancak dün yaşanan bir gelişme, soruşturmanın tamamen Bilgili tarafından devralındığını ortaya çıkardı.