Geri Dön

Et Sote Tarifi

Kurban bayramı yaklaşırken et sote nasıl yapılır sorusunun cevabını bilmek oldukça önemli… Gelen misafirlerinize memnun kalacakları bir bayram ziyafeti yaşatmak istiyorsanız size vereceğimiz et sote tarifini uygulayabilirsiniz. Et sote nasıl yapılır sorusunun cevabını merak edenlere işte et sote tarifimiz.

Et Sote Tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

800 gram kadar kuşbaşı ya da julyen doğranmış et
3 yeşil biber
1 kırmızı biber
2 adet minik dogranmış domates
1 büyük soğan
3 4 diş sarimsak
Sıvı yağ ya tereyağ
Kekik
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Kırmızı pul biber

Et Sote Nasıl Yapılır?

Et sote nasıl yapılır sorusunun cevabı aslında oldukça basittir. Et seçimi et sotenin lezzetini etkileyen en önemli konulardan bir tanesidir. Eğer lezzetli ve sulu pişmiş bir et sote yapmak istiyorsanız et seçimine dikkat etmeniz gerektiğini unutmamalısınız. 

Et sote nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmeden önce içerisine koyacağınız malzemelerin de mevsiminde yetişen malzemeler olmasına da dikkat etmelisiniz. Mevsiminde yetişen sebzelerle et sote hazırlamak et sotenizin lezzetine lezzet katacak diğer önemli etkenlerdir. Et sote yapımı ile alakalı ufak tefek püf noktalarını öğrendiğinize göre et sote nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenebilirsiniz. İşte et sote nasıl yapılır sorusunun cevabı.

1. adım: Öncelikle tavayı en büyük ocağa koyalım ve iyice kızdıralım. 5 dakika kadar tavayı kızması için bekletin. Etleri kızgın tavaya atıp karıştırarak pişirin.

2. adım: Suyunu çekince kontrol edin etin türüne göre pişme işlemi gecikebilir. Eğer etiniz pişmemişse ve etin suyu kalmadıysa içerisine su eklemeniz ve pişirmeye devam etmeniz gerekir.

3. adım: Etler olurken ayrı bir tava da soğan sarımsak ve biberleri az sıvı yağ ile kavurun.

Son adım: Domates ekleyip biraz karıştırıp hazırda bekletin. Pişen etlere domatesli karışımı ilave edip kısık ateşte biraz daha pişirin. En son baharatları ekleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber