Gündem Sosyal değişim için tohum ekildi

Sosyal değişim için tohum ekildi

19.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında 11 yıldır kadın, genç ve engelli alanlarında çalışan sivil toplum kuruluşlarına (STK) destek veriliyor. Vakıf, 2017-2018 yıllarında desteklediği STK’ları dün “Ekim Zamanı Deneyim Paylaşım” toplantısında bir araya getirdi. “Sosyal Değişim İçin Tohumların Ekim Zamanı” başlığıyla düzenlenen toplantıda 8 STK’nın temsilcisi, deneyimlerini paylaştı.

Sosyal değişim için tohum ekildi

Toplumsal sorunlara kalıcı çözümler üretmek için güçlü sivil toplum örgütlerine ihtiyaç olduğunu belirten Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, hibe desteğini sadece finansal destekle sınırlamadıklarını, STK’ların büyümelerine katkıda bulunduklarını söyledi.

Haberin Devamı

11 yılda 148 projeye 20 milyon TL hibe desteği sağlayan Sabancı Vakfı’nın 2017-2018’de desteklediği projeler şöyle: Ashoka Türkiye Fark Yaratan Sınıflar; Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği - Ne Var Ne Yok?! Eğitici Eğitimi; Down Sendromu Derneği - Benim Sesim Benim Toplumum; Köy Okulları Değişim Ağı - Birleştirilmiş Sınıflar İçin Birleştirilmiş Öğretmenler; Sulukule Gönüllüleri Derneği - Benim Okulum Benim Haklarım; Tohum Otizm Vakfı - Eğitimde Engelli Hakları: Okulda Birlikte, Hayatta Birlikte; Yuva Derneği - Sokağıma Ses, Mahalleme El Veriyorum.

Kız kardeşler, bilimi sevdirdi

Destek alan projelerden Mardin Kültür Derneği’nin “Kız Kardeşler Laboratuvarı” projesinde Mardin’de okuyan kız öğrencileri bilim ve teknoloji atölyeleriyle güçlendirmek, toplumsal cinsiyet rollerinden sıyrılmalarına katkıda bulunmak ve rol model bilim kadınlarıyla bir araya getirmek amaçlandı. Projede 28 kız öğrenciyle 3 gün süren bilim ve teknoloji atölyesi gerçekleştirildi. Ardından 10 öğrenci eğitici eğitimine katılarak, Mardin’de ortaokulda okuyan 32 kız öğrenciyle bilim ve teknoloji atölyesi gerçekleştirdi.