Siyaset Sosyal demokratlık ve ülkücülük iyi referans

Sosyal demokratlık ve ülkücülük iyi referans

10.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yeni personel alımlarında siyasi görüş ayrımı yapılmadığını belirterek, “Hatta şu anda gerçek anlamda ülkücü ve gerçek anlamda sosyal demokrat olmak bu alımlarda olumlu referans olarak kullanılıyor” dedi.

Sosyal demokratlık ve  ülkücülük iyi referans

Önceki akşam Habertürk televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Canikli, kamuda görevden almalar, kurumların kapatılması tedbirlerinin dağınık gittiğine ve bir kargaşa olduğuna yönelik algı olduğunu dile getirerek, “Bizim uygulamalarımız konusunda hiçbir muğlaklık söz konusu değil. Kamuda çalışan FETÖ mensuplarının ayıklanması, finans ayaklarının kurutulması gerekiyor. Çünkü bir terör örgütüdür” diye konuştu.
‘Ayrım yapılmıyor’
Canikli, yeni personel atamalarında ve alımlarda siyasi görüş ayrımı yapılmadığını vurgulayarak, “Hatta şu anda gerçek anlamda ülkücü ve gerçek anlamda sosyal demokrat olmak bu alımlarda olumlu referans olarak kullanılıyor” ifadesini kullandı.
Canikli, Ak Parti içerisinde de FETÖ’cülere yönelik bir araştırma olup olmadığının sorulması üzerine, parti içerisinde de incelemelerin yapıldığını, hiç bir tereddütlerinin olmadığını, kim olursa olsun geri durmadıklarını, herhangi bir göz yummanın kendi ayaklarına kurşun sıkmak anlamına geleceğini kaydetti.
Son yayımlanan kanun hükmünde kararnameyle daha önceki kararnamede FETÖ mensubu olduğu iddiasıyla kapatılan 53 özel eğitim kurumu ve bir sendikayı yeniden açtıklarına dikkati çeken Canikli, hataların olabileceğini ancak düzeltme kanallarının da açık tutulduğunu bildirdi.