Hatay Sosyal Güvenlik Haftası

Sosyal Güvenlik Haftası

16.05.2017 - 12:00 | Son Güncellenme:

.

Sosyal Güvenlik Haftası

HATAY (AA) - Hatay Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hamit Bal, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Bal, bir otelde düzenlenen toplantıda, kurumsal çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Amaçlarının, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramının toplumun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak olduğunu belirten Bal, yapılan çalışmalara ilişkin şunları paylaştı:

"Sigortalıların ihtiyaçlarına yerinde hizmet veren, kolay erişilebilir bir sosyal güvenlik amacıyla yurdun dört bir yanında sosyal güvenlik merkezleri açıldı ve açılmaya devam ediyor. E-Devlet hizmetleri yaygınlaştırıldı. Vatandaşlarımızın her türlü sorularına yanıt vermek için Alo 170 hattı hizmette, lise ve üniversite mezunlarına ilave 2 yıl sağlık hizmeti sağlandı, 25 yaş altı gençlerimizin genel sağlık sigortası prim borçları silindi. Genel sağlık sigortası sisteminde reform yapılarak tek kademe uygulaması ve prim oranının düşürülmesi sağlandı. Birikmiş borcu olan genel sağlık sigortalılarına yönelik kolaylıklar sağlandı, emekliye promosyon imkanı sağlandı."

Haberin Devamı

Daha sonra basın mensupları vatandaşların istek ve talepleri hakkında Bal'a bilgi verdi.