Dünya Sosyal medya ömrü uzatıyor

Sosyal medya ömrü uzatıyor

02.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başka insanlarla aktif bir biçimde iletişim içerisinde olan sosyal medya kullanıcıları, sosyal medya hesabı olmayanlara oranla yüzde 12 daha uzun yaşıyor

Sosyal medya ömrü uzatıyor

Pozitif yönde etkiliyor

Daha önce yapılan ve sosyal medya alışkanlıklarının sağlığa olumsuz etkilerini tartışan araştırmalara son noktayı ABD’de yer alan California Üniversitesi koydu. Üniversitede yapılan yeni bir araştırma, Facebook başta olmak üzere aktif sosyal medya kullanımının ömrü uzattığını ortaya çıkardı. Yapılan araştırmalarda başka insanlarla aktif bir biçimde iletişim içerisinde olmanın insan sağlığını pozitif yönde etkilediği belirtildi.

Haberin Devamı

Yüzde 12 uzun yaşıyor

12 milyondan fazla kullanıcının yer aldığı araştırmalarda, aktif sosyal medya kullanıcılarının, sosyal medya hesabı olmayanlara oranla yüzde 12 daha uzun yaşadığı belirlendi. Yapılan araştırmalarda, sosyal bağları güçlü insanların daha uzun yaşadığı ortaya koyulurken, arkadaş isteği almanın ve fazla arkadaşa sahip olmanın da ölüm oranını düşürdüğü belirlendi.

Beğeniler etkilemiyor

Uzmanlar, sosyal medya ağlarının kullanımının “abartılmadığı” sürece insan sağlığına pozitif etkisinin olduğunu vurgularken, sitede alınan “like” (beğenilerin) bu durumu etkilemediğini vurguladı.