Gündem Sosyal medya yasağı sendikaları böldü

Sosyal medya yasağı sendikaları böldü

16.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla ülke genelindeki kamu hastanelerinde sağlık çalışanlarına yönelik sosyal medya yasağı Manisa’da uygulanmaya başlandı...

Sosyal medya yasağı sendikaları böldü

Manisa’da Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarına sosyal medya yasağı getirildi. Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin sağlık kuruluşlarına gönderdiği yazı ile başlayan yasağa gerekçe olarak Sağlık Bakanlığı’nın tüm illere gönderdiği talimat gösterildi. Sağlık çalışanlarının Youtube, Facebook ve Twitter gibi sosyal medyaya erişimi engelenmesi sağlık çalışanlarının bağlı olduğu sendikalarda görüş ayrılığı yarattı.

‘Olumlu buluyoruz’
Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu’na bağlı Türkiye sağlık ve Sosyal Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) Manisa Şube Başkanı Rıdvan Mutlu, yasağı olumlu karşıladıklarını belirterek, “Şu an hastane ortamında sağlık çalışanlarımız maillerine bakabiliyor ve internetten günlük işlerini yapabiliyorlar. Bunu çok olumlu buluyoruz. Mesai saati içerisinde herkes işine bakar” dedi.

‘Kötü bir imaj’
Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgat ise bu tür kısıtlamaların faydası olacağını düşünmediğini söyledi. Irgat, “İsteyen kendi telefonları ile sosyal medyaya istediği zaman girebiliyor. Bu kısıtlama kötü bir imaj” diye konuştu.
Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz, yasağın Sağlık Bakanlığı tarafından tüm illerde uygulandığını belirtip, “Hastanelerdeki bilgisayarların veri tabanları Sağlık Bakanlığı’nın serverine bağlı. Erişimdeki yükü azaltmak için bu karar alındı” dedi.