Gündem Sosyal medyada günün konusu oldu

Sosyal medyada günün konusu oldu

18.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatı sosyal medyada günün konusu oldu.

Sosyal medyada  günün konusu oldu

Basın açıklamaları ve sosyal medya aracılığıyla yayımlanan taziye mesajlarında, “yıllarca gizlenen anılar” da ortaya çıktı. Twitter’dan Demirel’le ilgili mesajlar şöyle:
Duayen siyasetçi
- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: Türk siyasetine damga vuran duayen devlet adamı 9. Cumhurbaşkanımız Demirel’in vefatı sebebiyle yakınları, milletimize başsağlığı dilerim.
- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Ülkemize önemli hizmetleri bulunan Sayın Demirel’in vefatından büyük üzüntü duydum. Kendisini rahmetle yad ediyorum. Yakınlarına, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.
- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: Evren ve Demirel’in vefatları ile 12 Eylül’den 28 Şubat’a uzanan dönemin müşahhas görünümleri de tarihe mal oldu.
- TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu: Siyasi tarihimizde sevabıyla günahıyla derin iz bırakmıştır.
- Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar: İnsanlar sadece mal varlıklarını değil siyaset ahlakını da miras bırakır. Rabbim Demirel gibi iyi başlayıp kötü bitirenlerden eylemesin. Âmin. Yedi defa gitti 8’incide gelemedi.
- Ak Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya: Keşke Demirel; 12 Mart veya 12 Eylül, en azından 28 Şubat’ta darbelere karşı durabilseydi... Allah rahmet eylesin.
- CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay: Siyasetçi kendisi gibi düşünmeyenlerin ona duyduğu saygı kadar vardır.
Kötü bilirdik
- Eski CHP Milletvekili Umut Oran: Demirel, 13 yıldır artık hiç göremediğimiz mizah, zeka, saygılı siyasetçi geleneğinin son temsilcisi idi. Ve şapkasını alıp gitti, günahıyla sevabıyla... Bir ekoldü, unutulmaz. Hakkında yazdıklarım, siyasetini, sağcı anlayışını övdüğüm anlamına gelmez.