Ekonomi Sosyal medyada güvenlik önlemi

Sosyal medyada güvenlik önlemi

14.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı, dolar kurundaki yükselişi provoke edici ve algı oluşturacak şekilde paylaşım yapan 346 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını açıkladı.

Sosyal medyada güvenlik önlemi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da “ekonomik güvenliği tehdit eden kişi ve sosyal medya hesapları” ile ilgili soruşturma başlattı.
İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, son günlerde Türk ekonomisine yönelik dolar kuru manipülasyonu ile olumsuz algı oluşturmayı hedef alan sosyal medya paylaşımlarının, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nca takip edildiği ve gerekli yasal işlemlerin hassasiyetle yürütüldüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Soruşturma açıldı

Açıklamada, “Sosyal medya üzerinden dolar kur yükselişini provoke edici ve algı oluşturacak şekilde 7 Ağustos itibarıyla paylaşım yapan 346 sosyal medya hesabı tespit edilmiş, konu ile ilgili adli tahkikata başlanmıştır” denildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da söz konusu hesaplarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Başsavcılık açıklamasında, “ekonomik güvenliği tehdit eden eylemlerde bulunan kişi ve sosyal medya hesapları” ile ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.