Sosyal Medyada Nasıl Bir Enerji Yayıyorsun?

"Neye odaklanırsan onu çoğaltırsın", "Direnç gösterdiğin şey varlığını korur". Bu iki cümle tekrar tekrar üzerinde düşünüp, akabinde kendi üzerimizde farkındalık kazanmamız gereken çok önemli noktaya işaret etmektedir.

Ne olursa olsun olayları, kişileri kınamak, yargılamak, göze batırmak, parmağımızla işaret ettiğimiz şeyi BÜYÜTMEKTİR. Diyelim ki siz "X" takımını tutuyorsunuz ya da "X"in doğru olduğunu düşünüyorsunuz, "Y" de karşı takım ya da "Y" yanlış olan. Vaktinizin çoğunu o istemediğiniz, beğenmediğiniz "Y" için harcarsanız, hayatınıza daha fazla "Y" davet etmiş olursunuz.

Haberin Devamı

- Y kötü...

- Y şöyle böyle yapıyor...

- Y'nin hatası bu...

Sürekli o istenmeyen, beğenilmeyen Y'den konuşmak, onu anmak, onun çoğalarak hayatınızda büyümesidir. Peki asıl istediğiniz bu mu? Tabii ki değil. O zaman o istediğiniz "X"i anın bol bol, hatta anmakla kalmayıp X'i yaşayın, yaşatın.

- X şudur, budur.

- X güzeldir, iyidir.

- X hayata anlam katar.

- X için bunu yapalım.

- X olalım...

Düşüncelerinizi sosyal medyada yansıtırken de farkında olmadan olumsuzlukları, istemediklerinizi hayatınıza davet edip, onlara enerji veriyor olursunuz. Ne istiyorsanız en çok onu anmalısınız, onu düşünmeli, onu yaşamalısınız ki o çoğalsın. Sorunları dile getirirken çözüm kısmını da belirtmek ve odağı çözüme vermek daha yapıcı olacaktır. Tekrar belirtmek isterim ki seçilen kelimeler de çok önemlidir. "Savaşa hayır" cümlesi savaşı besler. Neden mi? Çünkü zihin savaş adı geçtiği için onu düşünür. Oysa sihirli cümle "Barışa evet" ya da "sevgiye evet"tir. Sık sık "biz buraya tartışmaya, kavgaya gelmedik" derseniz bir bakarsınız ki kendinizi kavganın içinde buluvermişsiniz. Çünkü hem kendinizi hem de karşı tarafı farkında olmadan kavgaya telkin ettiniz :)

Resimler için de aynı durum geçerlidir. Örneğin hayvanlara yardım edilmesine bir çağrı yapmak istediğinizde donmak üzere olan bir hayvan resmi koyarsanız bu üzüntü, acıma duygusu yaratır, eyleme geçirici değildir. Ama soğukta o hayvanlara yardım eden, baraka yapan, yemek veren bir insan koyarsanız çözüm odaklı ve harekete geçirici bir etki yaratma olasılığınız çok daha yüksektir.

Haberin Devamı

Bu hafta güzel "X"leriniz her neyse tüm odağınızı ona verdiğiniz ve onun da çoğalarak size döndüğü bir hafta dilerim...

DUYURU: 23 Aralık çarşamba günü 11.00..15.00 arasında '' Farkındalık Yolculuğu'' hafta içi çalışmasını yapacağız. Kişisel gelişim yolculuğunda temel ihtiyacımız olan konular ve teknikler yer almaktadır. '' Zihin nasıl kodlar, zihni nasıl yönetebiliriz, doğru olumlama ve telkinler nasıl yapılır, düşünceler bedeni nasıl hasta eder, beden kontrolüyle nasıl düşüncelerimizi yönetebiliriz, anda kalmak için egzersiz ve sevgi enerjisini yükseltmek için meditasyon '' gibi konulara yer vereceğiz. Rezervasyon için 0532 220 66 04 / 0543 655 50 51

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin.

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com

ww w