Yaşam Sosyal Medyadan nasıl faydalanılır?

Sosyal Medyadan nasıl faydalanılır?

23.03.2017 - 16:31 | Son Güncellenme:

Sosyal medya günümüze hemen herkesin içinde olduğu sanal eğlence platformlarıdır. Ancak uzamanlar son dönemde sosyal medyanın kötü yanlarını anlatırken ondan nasıl faydalanabileceğimizi bilmekte yarar var.

Sosyal Medyadan nasıl faydalanılır

Sosyal medya çok zaman tükettiği için kötü bir şöhrete sahiptir ve depresyonu körükleyebileceği söylenir. Ancak Facebook, Instagram gibi sitelerde vakit geçirmek illa üretken olunmayacağı anlamına gelmez. Hatta bu siteler hedef koymanız ve bu hedeflere ulaşmanız için etkili bir şekilde kullanılabilirler. İnternette geçirdiğiniz zamanı güzel şeyler başararak devam ettirmek için sosyal medyanın faydalarını gözardı etmemek gerekir.

Haberin Devamı

Destekleyici bir sanal çevre oluşturun
Hedeflerinize ulaşmakta atmanız gereken ilk adım sosyal alanlarınızı negatif ve sizi mutlu etmeyen insanlardan arındırmaktır. Bunu yapmanın yolu da bu kişileri takibi bırakmak veya arkadaşlıktan çıkarmaktır. Hepimizin başına geldiği üzere günümüz çok güzel geçerken, bir arkadaştan veya eski sevgiliden gelen sinir bozucu bir paylaşım canımızı sıkabilir. Sevdiğiniz ve sizi mutlu eden insanlardan bir sosyal medya çevresi geliştirin. Böylece hedeflerinize ulaşmak için çalışırken, sizi demotive edecek şeyleri uzakta tutmuş olursunuz.

Destek isteyin
Hedeflerinize ulaşmakta desteğe ihtiyacınız varsa bunun en kolay yolu Facebook’da bir durum güncellemesi yapmak ve isteğinizi belirtmektir. Aradığınız desteği bulmak için net olmanız ve hedefinizi sahiplenmeniz gerekir. “Çok güzel bir şey olmak üzere, desteğinize ihtiyacım var” değil, “Kilo hedefime sadece 5 kilo kaldı, beni cesaretlendirirseniz memnun olurum” gibi şeyler yazabilirsiniz. Hedeflere ulaşmakta açık ve net olmak çok önemlidir.

Haberin Devamı


Sürecinizi paylaşın
Durum güncellemelerini hedeflerinizi yazıya dökmek için de kullanabilirsiniz. Hedefleri yazmak, bunlara ulaşmaya yardımcı olduğu kanıtlanmış bir yöntemdir ve sosyal medyanın faydalarından biri olabilir. Eğer hedefinizi duyurursanız, ona ulaşmak için çabalamakta daha istekli ve hevesli olursunuz. İnsanların sürecinizi görmesi ve yazdıklarınıza inanmaları için fotoğrafları da kullanabilirsiniz. Maratona hazırlanıyorsanız, çalışmanızdan fotoğraflar çekin ve paylaşın. Kilo verdiyseniz “öncesi-sonrası” kolajları yapın. Hazır olana kadar buna mecbur hissetmeyin ama fotoğrafla sürecinizi belgelemek herkesten çok sizi mutlu edecektir.

Bir motivasyon grubu bulun veya başlatın
Sizinle benzer hedeflere sahip insanlarla iletişim kurmak, ilhamınızı kaybetmemek için çok etkili bir yoldur. Bunun için özel olarak kurulmuş Facebook grupları bulabilirsiniz ve dışarıya kapalı gruplar sayesinde mahremiyetinizi de koruyabilirsiniz. Eğer sizin hedefinizle alakalı bir grup arıyor ve bulamıyorsanız, siz bir grup kurun! Böylece hem başkalarına ilham verirken, hem de kendinizi yola devam etmeye teşvik edersiniz.

Haberin Devamı


Kendinizi bir sektör uzmanı olarak konumlandırın
Sosyal medyanın faydalarından kariyerle ilgili hedefler söz konusu olduğunda da yararlanabilirsiniz. İster terfi peşinde olun, ister isminizi duyurmaya çalışın LinkedIn işle alakalı insanlara kendinizi göstermek için oldukça iyi bir platformdur. Aynı zamanda sizinle benzer durumdaki kişilerle tanışabilir ve iletişim kurabilirsiniz. Uzmanlık alanlarınız hakkında eğlendirici ve bilgilendirici içerikle paylaşabilir, üretebilirsiniz. Sektör buluşmalarından fotoğraflar paylaşabilirsiniz.

Hatta başka kişilerin beğendiğiniz işlerini de paylaşabilir, övgülerinizi belirtebilirsiniz. Konunuz dahilinde kaldığınız sürece bu paylaşımlar sizi akıllı ve odaklanmış bir uzman olarak göstermeye yardımcı olacaktır.

Hedefleriniz için bir görsel pano oluşturun
Ne istediğinizin net bir resmini görselleştiremiyorsanız, daha baştan kaybetmiş olabilirsiniz. Dolayısıyla hayallerinizi görselleştirebilmek, hedeflere ulaşmaya çok yardımcı olabilir. Pinterest gibi sitelerde dışarıya kapalı bir pano oluşturabilir, bu panoyu size ilham veren ve hedeflerinizi gösteren resimlerle doldurabilirsiniz. Ayrıca panonuzu sizinle benzer hedeflere sahip arkadaşlarınızla da paylaşabilir ve birbirinize vazgeçmemek için destek olabilirsiniz.

Başkalarına da ilham verin
Sosyal medya sayfalarımız bazen çok benmerkezci görünebilir. Ancak hayatınızda iyi giden şeyleri paylaşmaktan çekinmeyin çünkü bu şeyler başkalarına ilham verebilmektedir. Burada önemli olan şey, sonuca dikkat çektiğiniz kadar sürece, verdiğiniz emeğe ve gösterdiğiniz çabaya da dikkat çekmektir. Ayrıca duygularınızı ve öğrendiğiniz dersleri paylaşarak da sizinle aynı yolu yürümeye hazırlanan kişilere destek vermiş olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hemen Sağlık

Yazarlar