Sağlık Sosyal medyanın sağlığımıza 6 faydası

Sosyal medyanın sağlığımıza 6 faydası

21.05.2018 - 17:42 | Son Güncellenme:

Sağlık ve mutluluk söz konusu olduğunda, sosyal medyanın olumsuz etkilerinden bazıları, bazı müthiş faydalarla dengeleniyor. İşte sosyal medyanın sağlığımıza iyi gelen 6 yönü.

Sosyal medyanın sağlığımıza 6 faydası

İnternette sosyal medyanın bizi nasıl depresyona soktuğu, ilişkilerimizi öldürdüğü ve uykudan mahrum bıraktığı dair bir düzine yazıya denk gelmeden gezinmek neredeyse imkansız. Elbette araştırmacıların 140 karakterlik bir dille düşünmeye ve uyanık saatlerimizin yüzde 90’ını dikdörtgen bir aygıtı yüzümüzden 10 cm ötede tutarak geçirmemizin olumsuzluklarını bulduklarına şüphe yok. Ancak sosyal medya bundan ibaret değil. İşte sosyal medyanın sağlımız üzerindeki olumlu etkileri…

Haberin Devamı

Sosyal medya yaşlıların daha az yalnız hissetmesini sağlıyor

Yaşlıların teknolojiyi etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamak sağlıkları ve refahları için önemli faydalar sağlar. Toplumsal olarak yalnızlık yaşayan insanlar hastalıklara ve zihinsel gerilemeye karşı daha savunmasızdır. Bir araştırmaya göre bilgisayar kullanma konusunda eğitilen yaşlılar daha özgüvenli ve sosyaller ve zihinsel kapasiteleri daha gelişmiş. Bundan dolayı insanların sosyal medya sayesinde sosyal bağlarını desteklemeleri çok önemlidir.

Kronik hastalığı olanlara moral destek veriyor

Kronik hastalığı olan internet kullanıcıları için sosyal medya yaşadıklarını anlayan başka insanlarla bağlantı kurmak için bir fırsat. Sağlık bakım masraflarını, tedavileri araştırıp tartışabilecekleri insanlara ulaşabilmek çok destek verici olabilir. Kronik hastalığı olanlar sosyal medya sayesinde bu durumlarıyla başa çıkabilme gücü buluyorlar.

Haberin Devamı

Sosyal medya sağlıklı yaşam hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir

Kilo mu vermek istiyorsunuz? Daha dengeli mi beslenmek istiyorsunuz? Bunun için bir uygulama (ya da 20) var. Bu tür uygulamalar hedeflerinize ulaşmanızda büyük rol oynayabilir.

Sosyal destek alışkanlıklarınızı değiştirmede önemli bir unsurdur. Bir araştırma kilo verme planlarını sosyal medyada paylaşanların paylaşmayanlara göre daha başarılı olduğunu bulmuştur. Maalesef herkes yüz yüze görüştüğü insanlardan bu desteği göremeyebilir. Böyle durumlarda sosyal medyada sizi anlayan insanlarla iletişim kurmak çare olabilir.

Sosyal medya ilişkilerinizi güçlendirir

Sosyal medya bizi hayatımızdaki insanlara yakınlaştırıyor. Farklı ülkelerde ve şehirlerde yaşayan sevdiklerimizle iletişim kurmamızı kolaylaştırıyor. Sosyal medyada iletişim kurduğumuz insanlar ile ilişkilerimizi güçlendiriyor, görüşmeyi bıraktığımız insanlarla yeniden bağ kurmamızı sağlıyor.

Sosyal medya doktorunuzu daha iyi yapıyor

Doktorlar sosyal medyanın hastaların bakım kalitesini arttırdığını söylüyor. Sosyal medya üzerinden meslektaşlarının paylaştıklarını takip edip tartışan doktorlar kendi alanlarındaki yeni gelişmelerden daha çabuk haberdar oluyor.

Haberin Devamı

Sosyal medya neşe saçıyor

Facebook’un yaptığı bir araştırmaya göre sosyal medyadaki pozitif mesajlar görenlerin ruh hallerini olumlu etkiliyor. Bu da doğru kullanıldığında sosyal medyanın mutluluk ve neşe saçabilecek bir gücü var demektir.

Yazarlar